banerRC212

Zanimljiva novina u sastavu GOŠK-a: Romario Matova reprezentativac Zimbabvea nova uzdanica Trojanaca

Istaknuto Zanimljiva novina u sastavu GOŠK-a: Romario Matova reprezentativac Zimbabvea nova uzdanica Trojanaca Romario Matova u dresu Solina (Foto: Solin-live.com)

 Nije onaj legendarni Romario, ali 33-ti minute u debitantskom nastupu za GOŠK na utakmici protiv Jedinstva iz Bihaća, pokazale su da Romario Matova ovoljetna akvizicija Trojanaca ne nosi slučajno to ime. Pet, šest minuta po ulasku u igru Matova je u stilu Romaria de Souze Faria, kroz sredinu napravio mini slalom „nanizavši” trojicu protivničkih igrača! Jasno taj niz su pratile ovacije s tribina. Upravo je taj trenutak pokazao je da bi GOŠK-ov Romario uz podršku s tribina, mogao biti važna karika Gabeljana na domaćim utakmicama. Romario Matova je navijačima donio šmek pravog nogometa iz vremena njegova prezime - imenjaka prije četvrt stoljeća, kada nogomet nije bio atletika, nego nadigravanje.

   Naravno po završetku utakmice reprezentativca Zimbabvea, zamolili smo za dojmove nakon sređivanja „papira” potrajalo. Sada je sve u redu, pitali smo Romaria?

   „Da, da, da, s „papirima” je sada sve je dobro, a i danas je bilo dobro. GOŠK je igrao kao ekipa, borbeno, timski, što je donijelo pobjedu. Timski duh je važan za igru i rezultate. Ako budemo igrali kao danas, možemo se boriti za vrh ljestvice, kazao je Matova, a zatim na upit kakvo je Zimbabveu, bivšoj Rodeziji, rekao:

   „Dobro, dobro, zemlja je lijepa, ali ima puno ekonomskih problema”.

   -Onda ste došli na pravo tlo Bosnu i Hercegovinu, ovdje je kriza permanentna.

   -Ha, ha, ha..., mislim da je u Bosni i Hercegovini ipak malo bolje, ha, ha...

   -Proljetos ste debitirali u reprezentaciji Zimbabvea, kako je bilo?

   -Bilo mi je super iskustvo igrati za nacionalni tim. Drago mi je da sam upoznao poznate igrače iz moje zemlje, nadam se da ću i dalje imati priliku nastupati za reprezentaciju”, kazao je Matova iza kojega su dvije sezone u hrvatskom prvoligašu Solinu.

   Inače, Marova je za reprezentaciju Zimbabvea debitirao proljetos u kvalifikacija za Afrički kup nacija. Na utakmici protiv Zambije. Zanimljivo, da selekciju njegove zemlje vodi Zdravko Logarušić, hrvatski trener. Matova je mlad igrač, tek su mu 22 godine, a igra na poziciji lijevog bočnog, odnosno lijevog beka, mada je na utakmici protiv Jedinstva pokazao da se dobro snalazi i u veznom redu. Uglavnom, nakon odlaska Igora Savića u Zrinjski, GOŠK opet ima jednog reprezentativca, ovoga puta iz dalekog Zimbabvea.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 10 Rujan 2021 12:32
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!