banerRC212

U dolini Neretve nadolazi nogometna kvaliteta: Višići popravili kiks Čapljine, a „Trojanci” gledaju visoko

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto U dolini Neretve nadolazi nogometna kvaliteta: Višići popravili kiks Čapljine, a „Trojanci” gledaju visoko

    Nova sezona u nogometu doline Neretve započela je u optimističnom ozračju, što je neočekivano s obzirom da je Čapljina poslije dvanaest godina iz Prve preselila u Drugu federalnu ligu. Zasluga za to ne pripada prioritetima NK Čapljine, koja je akcent u drugoj polovici godine bacila na infrastrukturu – izgradnju omladinskog kampa u Tasovčićima, nego prije svega klubovima s lijeve obale Neretve – Višićima i Neretvi 2020 iz Čeljeva. U taj štih uklapaju se i „Trojanci” koji su u novo prvenstvo krenuli suzdržano, mada bolje upućeni znaju da gledaju visoko, na Premier ligu.

   Akcije čapljinskog nogometa počele su rasti prošle, zbog rezultata Čapljine i GOŠK-a, na oko neuspješne godine, kampanjom za oživljavanje Nogometnog kluba Neretva 2020 u Čeljevu. Agitacija među Čeljevčanima bila je vrlo uspješna, pa je svoj potpis na oživljavanje kluba dalo čak 110 žitelja, odnosno članova novog kluba. Izlazak iza kulisa na nogometnu scenu dogodio se na turniru NK Višići, gdje je Neretva ne samo nastupila nego je u polufinalu čak izbacila drugoligaša Neum, a zatim u finalu tijesno 2:3 poražena od novog drugoligaša – Višića. Još prije spomenutog nastupa na turniru pala je odluka da se klub uključi u Treću, županijsku, nogometnu ligu. Do uređenja igrališta Mićin odboj u Čeljevu „gusari“ će igrati u susjednim Višićima.

   Drugi veliki pomak napravili su Višići, klub iz istoimenog naselja zavidne tradicije. Prije pet, šest godina Višići su po vlastitoj želji, a ne rezultatskim slabostima, odlučili iz Druge preći u Treću nogometnu ligu gdje su se uspješno natjecali proteklih sezona. U pandemijskoj godini marna uprava i popularni „malčeri“ uredili su stadion na kojem su uz ogradu i dio tribine instalirani i reflektori. Istina njihova snaga nije dovoljna za odigravanje službenih utakmica, međutim u vrelim noćima i više je nego dovoljna za treninge. Uslijed ljeta donesena je odluka da se nakon još jednom suvereno osvojenog prvog mjesta ide u Drugu ligu. S odigravanja utakmica za svoju dušu, bez treninga, prešlo se na ozbiljne treninge, pa se sada s nestrpljenjem očekuje start sezone.

   Ni u Čapljini koja se iz Prve preselila u Drugu federalnu ligu nema plakanja. Nakon dužih priprema započelo je uređivanje omladinskog kamp centra u Tasovčićima. Zaokupljeni poslom oko infrastrukture i potpisivanje ugovora s 12 juniora i kadeta, u klubu su selidbu u niži rang, prihvatili kao priliku za sređivanje „zaostalih poslova“. Dojam je da odgovorne u klubu ni izostanak ekspresnog povratka u viši rang ne bi posebice ražalostio ako se uredi okoliš igrališta u Bjelavama i teren u Tasovčićima.

   I najzad kao četvrti član čapljinskog nogometnog kvarteta, ostaje GOŠK iz Gabele. Poslije lošeg iskustva s najavama uoči prošle sezone kada se u prvom dijelu sezone umjesto za prvo mjesto borilo za opstanak, ovoga puta na Podavali mudro šute. Međutim, što misle lako će otkriti kada se započne razgovor o sezoni koja je počela. Zaključak „Trojanaca“ samo je jedan – prerasli smo mi Prvu ligu, moramo u viši rang, tj. Premier ligu. Sve skupa u čapljinskom nogometu „zdravija“ je slika na početku aktualne, nego uoči početka prošle sezone.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaSubota, 21 Kolovoz 2021 09:13
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!