banerRC212

U ponedjeljak kreće Liga mjesnih zajednica Čapljine: Vrpcu presijecaju Višići i Gnjilišta, naslov brani Bobanovo

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto U ponedjeljak kreće Liga mjesnih zajednica Čapljine: Vrpcu presijecaju Višići i Gnjilišta, naslov brani Bobanovo

 Kao što je i najavljivano Liga mjesnih zajednica Čapljine kreće u ponedjeljak, 19. srpnja. Ždrijeb parova obavljen je u Salonu grada Čapljine, u prisustvu predstavnika ekipa, Dalibora Ilića, tajnika Sportskog saveza Čapljine i Zdravka Pranića voditelja natjecanja.

   U seniorskoj konkurenciji na osnovu rezultata iz proteklih nekoliko godina, određeni su nositelji skupina, dok su ostale ekipe izvlačene iz šešira. Prema obavljenom ždrijebu u A skupini će igrati Višići kao nositelj, te Dračevo/Sjekose i Gnjilišta. Članovi B skupine su Čapljina II nositelj, Tasovčići i Domanovići; skupina C, Čeljevo nositelj, zatim Počitelj/Hotanj i Zvidovići/Prćavci; D skupina, Bobanovo Selo, nositelj skupine, Čapljina II i Bivolje Brdo članovi. Nositelj E skupine je ekipa Šuškova Naselja u kojoj su još Grabovine i Trebižat, dok su nositelji F skupine Opličići, a članovi Gabela i Doljani.

   Za drugi dio od 18 plasirat će se čak 16 ekipa, svi pobjednici skupina, zatim sve drugoplasirane ekipe i dvije najbolje trećeplasirane, dok će preostale četiri ekipe razigravati za drugi krug.

   „Željeli smo svima dati priliku da se iskažu kroz natjecanje i da odigraju bar po tri utakmice. Mislim da će ovakav sustav natjecanja to omogućiti”, obrazložio je Dalibor Ilić, tajnik Sportskog saveza općine Čapljina ovogodišnji program natjecanja.

   Inače, kod seniora za papirnate favorite slove branitelj trofeja Bobanovo Selo, Počitelj/Hotanj, Čapljina II i Opličići. Tako stvari stoje prije početka natjecanja, a pravu formu ekipa nakon jednogodišnje stanke pokazat će prve utakmice.

   Kod kadeta uzrasta 2006-to i mlađi nema nositelja. U A skupini će igrati – Čapljina, Čeljevo i Grabovine; u B skupini – Počitelj/Hotanj, Višići i Dračevo; a u C skupini – Zvirovići/Prćavci, Svitava i Gabela Polje.

   Ovogodišnja Liga mjesnih zajednica Čapljine, kreće utakmicom kadeta Čapljina – Grabovine koja će početi u 8,15 sati. Seniorski program kreće od 21 sat utakmicom A skupine Višići – Gnjilišta, dok će od 21 sat igrati Čapljina II protiv Domanovića.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaSubota, 17 Srpanj 2021 06:06
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!