banerRC212

Kup ŠS Herceg Bosne u Neumu: Čapljinci četvrti, a četvoro mladih plasiralo se za državno prvenstvo

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Kup ŠS Herceg Bosne u Neumu: Čapljinci četvrti, a četvoro mladih plasiralo se za državno prvenstvo

              Kup ŠS Herceg Bosne u Neumu: Čapljinci četvrti, a četvoro mladih plasiralo se za državno prvenstvo

   Zapažene rezultate na Kupu Šahovskog saveza Herceg-Bosne, 19-om kadetskom i 22-om juniorskom prvenstvu postigli su članovi Šahovskog kluba Čapljina. U jakoj konkurenciji seniori su u kupu osvojili četvrto mjesto. Za seniore su nastupali: Zvonimir Karlović na prvoj, zatim veteran Vladislav Prskalo na drugoj, Sanja Bilić, na trećoj ploči, dok su se na četvrtom mijenjali mladi Mihael Vukelja i Vlatko Maslać kojem je to bio prvi nastup na nekom službenom natjecanju. Uglavnom, ekipa sastavljena od jednog pučkoškolca, dvoje studenata elektrotehnike, jednog umirovljenika i jednog poljoprivrednika, postigla je više od očekivanja

  Članovi ŠK Čapljina bili su uspješni i u pojedinačnim natjecanjima. Mihael Vukelja je u konkurenciji do 14 godina osvojio prvo mjesto sa stopostotnim učinkom. Uz Vukelju plasmane na državno prvenstvo postigli su – Marija Brajković koja je bila treća u konkurenciji do 12 godina, a u konkurenciji do 12 godina za dječake, Karlo Maslać je bio također treći. Toma Brajković osvojio drugo mjesto u kategoriji do 10 godina. Svih četvoro plasiralo se na državno prvenstvo.

   „Prezadovoljan sam postignutim. Iskreno nisam se nadao plasmanu na četvrto mjesto u seniorskoj konkurenciji, dok su mlade snage pokazale da naš klub s pravom može na njih računati. Pazite, bilo je ukupno četrdesetak mladih od čega osam iz Čapljine, naravno svi nisu izborili plasmane za državno prvenstvo, ali to je dvadeset posto svih sudionika! Osobno sam na to kao predsjednik kluba ponosan”, ističe Vladislav Prskalo, predsjednik ŠK Čapljina, inače majstorski kandidat koji je u pet kola na drugoj ploči u jakoj konkurenciji osvojio četiri poena.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaUtorak, 01 Lipanj 2021 11:00
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!