Logo
Ispiši ovu stranicu

Boćarsko prvenstvo BiH: Čapljinci kasno došli u formu, a Sarajlije uzele bod u Širokom Brijegu

Istaknuto Boćarsko prvenstvo BiH: Čapljinci kasno došli u formu, a Sarajlije uzele bod u Širokom Brijegu

    Ligaški dio ekipnog boćarskog prvenstva BiH, pri samom je kraju. Natjecanje u B skupini već je završeno, dok u A skupini predstoji još jedno kolo. Zadnje kolo u B skupini donijelo je teško stradanje posuške Bure u Čapljini 18:6, što nije dobro došlo ni gubitnicima, a ni pobjednicima. Buri poraz nije nanio štete što se tiče plasmana, ali svakako da nitko ne voli gubiti, dok Čapljincima pobjeda nije značila satisfakciju na kraju ligaškog dijela sezone, jer su na koncu shvatili što su propustili. Naravno, to je plasman u doigravanje.

   „Dalje idu u ovom trenutku od nas spremnije ekipe. Naša ekipa je iskusna, većina igrača radi, nema vremena treniranje, pa joj treba utakmica dok dođe u formu. Upravo to nam se dogodilo, mi došli u formu, a prvenstvo završno. Šteta, baš šteta, ali idemo dalje. Mislim da je šest kola premalo za ozbiljno ligaško natjecanje. Bilo je neizvjesnosti na početku prvenstva zbog epidemije korona virusa, međutim sada je očito da smo trebali imati sustav s više utakmica, ne zbog Čapljine, nego zbog mladih igrača koji bi imali više mogućnost za napredak. Zbog toga sustav natjecanja za iduću sezonu trebamo mudrije osmisliti”, konstatira Vide Krmek, predsjednik BK Čapljina.

   Čapljina je utakmicu protiv Bure počela vodstvom 6:2 u prvoj turi. Slavili su udarni igrači – Ante Dedić - Šampion protiv Vlade Sentića 12:10 u pojedincu i Ante Juka u krugu protiv Marinka Grubišića, 16:8. Domaća trojka Nediljko Grbavac, Zoran Markotić i Vinko Herceg bila je uvjerljiva u trojki, dok su gosti – Jozo Budimir i Hrvoje Grubišić slavili u paru. Tehničke discipline završene su neriješeno 4:4, gosti su dobili štafetno 26:27 i brzinsko izbijanje 14:15, dok su domaći igrači Dedić i Juka, dobili oba precizna izbijanja. Uglavnom, nakon druge ture bilo je 10:6, međutim gosti su loše odigrali zadnji dio. Ante Juka i Ante Dedić su ukupnom učinku dodali još po jednu pobjedu ukupno po tri, a domaći su dobili i par i trojku i tako stigli do uvjerljivih 18:6.

   Rastok, ugodno iznenađenje polusezone, osigurao je doigravanje za prvaka pobjedom protiv u nastavu probuđenih „svetaca” iz Gorice 16:8. Uglavnom, nakon finala kupa 2004., Rastok je u prilici boriti se za novi trofej.

   Rezultati šestog kola B skupine, Čapljina: Čapljina – Bura 18:6, Prolog kod Ljubuškog: Rastok – Sv. Stipan 16:8. Konačni poredak u B skupini: 1. Bura 8, 2. Rastok 8, 3. Čapljina 6, 4. Sveti Stipan 2 boda.

   U A skupini nakon pobijede protiv Gruda, u prethodnom kolu, Napredak Willa je iznenadila Širokobriježane odigravši neriješeno 12:12. Takvim ishodom domaći sastav nipošto ne može biti zadovoljan jer je propustio priliku probiti se na prvo mjesto. Utakmica, Neum – Grude je odložena, međutim „gusari” su slobodan termin iskoristili za odigravanje zaostale utakmice iz osmog kola protiv Dračeva. Izgleda da je neuspješan nastup u predkolu Kupa prvaka razdrmao Neumljane koji su bili uvjerljivi i u Dračevo, koje su savladali 20:4. Ishodi odigranih utakmica usložili su borbu na vrhu ljestvice, pa sada tri kluba imaju priliku za plasman u doigravanje.

   Rezultati devetog kola A skupine Prve boćarske lige BiH, Široki Brijeg: Široki – Napredak Willa 12:12, Neum: Neum – Grude, odloženo; zaostala utakmica osmog kola, Dračevo: Dračevo – Neum 4:20. Trenutačni poredak, 1. Grude 8(6), 2. Široki 8(7), 3. Neum 8(6), 4. Napredak Willa 5(7) 5. Dračevo 3(7).

Tekst i foto: D. Musa

Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!