banerRC212

Boćarsko prvenstvo: „Sveci” iznenadili Čapljinu, prvi bod Marka Sušića za Dračevo

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Boćarsko prvenstvo: „Sveci” iznenadili Čapljinu, prvi bod Marka Sušića za Dračevo

 Nakon početka drugog dijela prvenstva u A skupini Prve boćarske lige s natjecanjem je krenula i B skupina. Upravo je prvo kolo nastavka u B skupini donijelo i dva iznenađenja, pobjede Svetog Stipana i Rastoka, protiv Čapljine, odnosno vodeće Bure. Iznenađenje je utoliko veće što je Čapljina jesenas „svece” pobijedila 22:2(!).

   „Bez obzira što smo jesenas uvjerljivo slavili, ja sam i tada rekao da je Sveti Stipan dobra ekipa, kojoj treba samo iskustva i rada. Na našu žalost ta su se moja predviđanja obistinila protiv nas. Za razliku od moje ekipe koja se oslanjala uglavnom na iskustvo, oni su očito je i preko zime trenirali i zasluženo pobijedili”, sumira Vide Krmek, predsjednik Boćarskog kluba Čapljina, dojmove nakon poraza od „svetaca” iz Gorice kraj Gruda, koji svoje domaće utakmice igraju u Posušju.

   Počelo je izjednačeno Filip Divić je u disciplini pojedinac savladao Antu Dedića Šampiona s tijesnih 8:7. Zanimljivo u duelu istih igrača u zadnjoj turi, u disciplini krug, Divić je ponovo tijesno 18:17, nadigrao Šampiona. Čapljina je u prvoj turi dobila par Đurica Krmek i Darko Šunjić s 10:3 nadigrali su domaću kombinaciju Veselko Biško/Frano Galić. Domaća „trojka” Zdenko Galić/Jakov Galić/Petar Bušić ponovo tijesno 9:8, nadigrala je čapljinsku kombinaciju Nedjeljko Galić/Zoran Markotić/Darko Šunjić. U prvoj turi u krugu, domaćima je uzvratio Ante Juka koji je s 22:21 nadigrao Damira Galića.

   U drugoj turiri najprije su Veselko Biško i Filip Divić dobili gostujuću štafetu 29:20, zatim je Jakov Galić slavio u brzinskom izbijanju, Tihomir Grizelj je neočekivano u preciznom izbijanju dobio Antu Juku 6:4, dok je Ante Dedić jedini u preciznom izbijanju izborio bodove za goste savladavši Vjekoslava Kapulara s 10:9. Prema tome domaći su u tehničkim disciplinama stekli odlučujuću prednost koju su sačuvali do kraja, odigravši zadnju turu neriješeno 4:4, dobili su par i krug, a izgubili pojedinca i trojku. Igrač utakmice bez sumnje – Filip Divić.

   Neočekivanu pobjedu izborio je Rastok protiv vodeće Bure 13:11 i tako se umiješao u borbu za doigravanje. Rezultati 4-og kola Prve boćarske lige B skupina, Posušje: Sv. Stipan – Čapljina 14:10, Prolog kod Ljubuškog: Rastok – Bura 13:11.

   Poredak, 1. Bura 6, 2. Rastok 5, 3. Čapljina 3, 4. Sv. Stipan 2 boda.

   U A skupini odigrana je jedna utakmica, u kojoj je Široki uvjerljivo 21:3 savladao čapljinsko Dračevo.

   „Vrijedan spomena je podatak da je prvi bod u prvenstvenim utakmicama osvojio 12-godišnji Marko Sušić, koji je u „trojki” sa suigračima Veselkom Malovozom i Vidojem Martićem, odigrao neriješeno i tako stigao do svog prvog poena”, kazao je Franjo Sušić, voditelj ekipe Dračeva. Zanimljivo, jedinu pobjedu na utakmici, Dračevo je ostvarilo upravo u „trojki”, i to u prvoj turi.

   Druga utakmica sedmog kola Napredak Willa – Grude koja se trebala igrati u Sarajevu, odložena je zbog bolesti većeg broja boćara Gruda. Slobodan je bio Neum.

   Poredak, 1. Grude 8(-1), 2. Široki 7, 3. Neum 6, 4. Dračevo 3, 5. Napredak 2 boda(-1).

D. Musa

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 22 Travanj 2021 14:43
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!