banerRC212

Maja Jelčić: Za prvaka BiH SFK 2000 u osam utakmica postigla sedam pogodaka

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Maja Jelčić: Za prvaka BiH SFK 2000 u osam utakmica postigla sedam pogodaka

   Čapljinka Maja Jelčić je definitivno napustila muški nogomet. Naime, doskora je igrala za ekipu Čapljine u kadetskom uzrastu, a prošlog ljeta je prešla u SFK 2000 Sarajevo. O razlozima prelaska u redove prvaka BiH Maja kaže:

   „Nisam imala više pravo nastupa za dječake pa sam odlučila preći u SFK 2000 Sarajevo, jer je to najbolji klub u BiH i to mi je dobar korak za napredak“, kaže Maja koja već trese mreže i na seniorskim utakmicama.

   „Treniram nogomet već dugo i moj posao je davati golove. Do sada sam dala sedam pogodaka za seniorke i šest za kadetkinje. Za seniorske sam sve ulazila s klupe, a protiv Iskre u osmo kolu sam prvi put sam zaigrala u prvoj postavi. Odigrali smo 1:1 protiv u Bugojnu, a ja sam asistirala za pogodak“.

   -Koliko smo vidjeli igrala si i za reprezentaciju?

   -Danska i Italija su jake nogometne sile, igrali smo kvalifikacijske utakmice za europsko prvenstvo i doživjeli dva uvjerljiva poraza. Međutim, nadam se da ćemo u budućnosti izboriti nastup na europskom prvenstvo kada naše mlađe reprezentacije dođu. Protiv Danske sam ušla u igru u zadnjih pet minuta, a protiv Italije igrala sam desetak minuta. Bilo je kratko, ali mislim da sam pokazala da zaslužujem ulazak u igru i da je to pravi korak za budućnost. Trenerica Samira Hurem mi je dala veliku šansu protiv jakih reprezentacija, koju sam nadam se, iskoristila na najbolji način.

   Podsjećamo, nadarena Čapljinka je za reprezentaciju BiH debitirala početkom ožujka ove godine, s nepunih 16 godina! To je apsolutni rekord kada je riječ o bosanskohercegovačkom nogometu. U prilog njezinom raskošnom talentu govori i podatak da je za SFK 2000 sedam pogodaka dala u samo osam utakmica. U listu strijelaca nije se upisala samo u osmom kolu protiv Iskre, kada je igrala od prve minute, ali je na toj utakmici asistirala za pogodak. Njezin SDFK 2000 trenutačno vodi s 22 boda, tri više od drugoplasirane Iskre. Iako igra na poziciji prednjeg veznog i u mlađim uzrastima isticala se kao strijelac.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 15 Listopad 2020 10:07
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!