banerRC212

Čapljina spremna za 22. međunarodni ljetni karneval: U subotu slijedi karnevalsko ludilo jače i od korone

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Kultura
Istaknuto Čapljina spremna za 22. međunarodni ljetni karneval: U subotu slijedi karnevalsko ludilo jače i od korone

   Nakon što je Čapljina prošle godine preskočila tradicionalni međunarodni ljetni karneval, ove unatoč odjecima pandemije, manifestacija će nastaviti svoj život. Međutim, ovogodišnji karneval 22-gi po redu razlikovat će se od svih prethodnih. Naime, zbog epidemioloških mjera dio karnevalskih sadržaja bit će u on- line izdanju. Tako će video predstavljanje imati - „Veseli old timeri” iz Rijeke, zatim”Amici del carnevale di Venezia” iz Italije, „Džalamari” Kavadarci iz Makedonije, „Koranti demoni” Ptuj i „Turističko olepšavalo društvo” Šoštanj, iz Slovenije, te neumske mažoretkinje. Od gostujućih karnevalskih skupina, u živo, će nastupiti - „Čivijaški karneval” iz Šapca, Srbija, zatim KU „Cirimigini” Solin, Hrvatska, te „Feštađuni” iz Budve u Crnoj Gori. Uz čapljinske mažoretkinje koje će imati četiri koreografije od domaćih snaga predstavit će se HKUD „Seljačka sloga” iz Trebižeta, karnevalsko društvo „Zora” iz Struga i Gorice, uz pojačanje iz Ljubuškog „Dream Team Babe”.

   Zagrijavanje za 22. međunarodni ljetni karneval u Čapljini, započelo dolaskom karnevalskog princa iz Slovenije još u četvrtak, a službeni karnevalski sadržaji nastavljaju se u petak navečer druženjem u restoranu „Storija” u Tasovčićima. U subotu, 21-og kolovoza, aktivnosti započinju u 12 sati karneval partyem na kupalištu „Jaz” u Strugama. Program na središnjem gradskom trgu, kralja Tomislava, kreće u 18 sati Dječjom radionicom, a nastavlja se prijemom kod gradonačelnika Čapljine u 19 sati. Zbog pandemije korona virusa umjesto promenade gradskim ulicama, održat će se kratki mimohod od parkinga kod Osnovne škole Vladimira Pavlovića, do pozornice na središnjem trgu, gdje će predstavljanje karnevalskih skupina – u živo i video projekcije, krenuti u 20 sati. Vrhunac tog dijela programa bit će krunjenje Kraljice karnevala i proglašenje njenih pratilja.

   Završni dio manifestacije bit će koncert grupe „Oscar” iz Čapljine. Karnevalski program vodite će kolege novinari Mia Lovrić i Ante Bender.

   Organizator čapljinskog karnevala je Turistička organizacija Čapljinka”, a pokrovitelji su Grad Čapljina – gradonačelnik dr. Smilja Vidić i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 20 Kolovoz 2021 11:31
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!