banerRC212

Ponedjeljak, 01 Ožujak 2021

Četvorica bivših rukometaša Čapljine na spisku izbornika Ivice Obrvana

   Čak četvorica bivših igrača Čapljine našla su se na širem spisku Ivice Obrvana novog izbornika rukometne reprezentacije BiH. Uz već niz godina standardnog Nikolu Prcu, tu su još Mateo Rodin, povremeni reprezentativac, zatim Dragan Pavlović koji kao i Rodin igra na poziciji desnog vanjskog, te Marin Vegar, Ljubušak koji je u Premijer ligi nastupao za Čapljinu. Valja reći da je Pavloviću ovo prvi poziv u reprezentaciju, uz Čapljinu, nastupao je za Zrinjski i Konjuh u BiH, a sada je član slovenskog prvoligaša Kopera. U svakom slučaju pozivi četvorici igrača lijepo je priznanje za čapljinski rukomet. (dmu)

  • Objavljeno u Sport

Županijski poticaj za rasplodne junice iznosio 84 KM po grlu

   S ciljem afirmacije županijskih novčanih poticaja kao razvojne komponente nastavljamo s pregledom odobrenih potpora u 2020. godini. Stigli smo do animalne proizvodnje – Potpora hranidbe i uzgoja krava prvotelki, rasplodne junice. Potporu po ovom osnovu shodno Zakonu o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji, ostvarilo je pet subjekata među kojima jedan iz Čapljine. Zanimljivo, najviše dvije potpore dobili su uzgajivači iz Grada Mostara, dok je po jedna potpora otišla u Čapljinu, Prozor Ramu i Konjic. Iznos poticaja kretao se od 168 KM koliko je ostvario uzgajivač iz Konjica, pa do 1.999 KM koliko je ostvarila jedna čapljinska tvrtka.

   Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za hranidbu i uzgoj krava prvotelki – rasplodne junice vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 84 KM po rasplodnoj junici. Valja reći da klijent ne može ostvariti županijsku potporu u 2020-oj godini za istu mjeru za koju mu je u istoj godini županijsko Ministarstvo poljoprivrede izvršilo obračun federalne novčane potpore po modelu poticaja proizvodnji, izuzev propisanih mjera hranidbe u stočarstvu.

   Sukladno Programu i Naputku o novčanim potporama, poticaj je mogao ostvariti samo jedan od supružnika. Inspekcijski nadzor u provedbi Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji, obavljaju inspektori Ministarstva poljoprivrede. Ukoliko se utvrdi da sredstva nisu namjenski upotrebljena, klijent je dužan vratiti isplaćena sredstva.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!