Logo
Ispiši ovu stranicu

Ministarstvo poljoprivrede HNŽ: Interventna mjere podrške za pet čapljinskih tvrtki

Istaknuto Otkup i izvoz modus opstanka - polje karfiola u čapljinskoj Adi Otkup i izvoz modus opstanka - polje karfiola u čapljinskoj Adi

   Pet čapljinskih od ukupno deset tvrtki iz Hercegovačko-Neretvanske županije dobilo je podršku iz programa Interventne mjere – potpora otkupu voća, povrća i grožđa domaće proizvodnje. Sredstva su dobile sljedeće tvrtke – „Am Extra fructus” d. o. o Veletržnica Tasovčići, zatim „Neretvansko zlato” d. o. o. i „Voće gold” d. o. o. Čapljina obje sa sjedištem u Tasovčićima, sve tri u iznosu od po 10.000 KM. Tvrtka „Despet” d. o. o. iz Višića na ime podrške primila je 9.971 KM, a tvrtka „Mape company” d. o. o Čapljina sa sjedištem u Tasovčićima, 9.480 KM.

   Sredstva po osnovu programa Interventne mjere – Potpora otkupu voća, povrća i grožđa iz domaće proizvodnje, s gradskog područja Mostara u iznosu od 10.000 KM dobilo je poduzeće D. O. O. „Jaffa – Komerc” Export-Import sa sjedištem u Blagaju. Opća Poljoprivredna zadruga „Konjic” iz Varde u općini Konjic, na ime potpore dobila je 851 KM. Potporu su dobile i dvije stolačke tvrtke – Vinarija „Erovino” d. o. o. Stolac, sa sjedištem na Rotimlji, primila je iznos od 10.000 KM, dok je tvrtki „Selimić” d. o. o. Stolac sa sjedištem u mjestu Pješivac Kula, odobren iznos od 6.480 KM.

   Sukladno Programu i Naputku o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno – prerađivačkoj proizvodnji za 2020. godinu, obračun novčane potpore za privremenu interventnu mjeru uvrštenu zbog pojave korona virusa, Interventna mjera – Potpora otkupu voća, povrća i grožđa iz domaće proizvodnje, vezano za raspoloživa sredstva, izvršen je u iznosu od po 0,10 KM po kilogramu potpora za otkup voća i povrća, te 0,20 KM po kilogramu, za otkup grožđa. Maksimalno odobrena potpora mogla je iznositi do 10.000 KM po klijentu.

   Valja reći da ukoliko poljoprivredni inspektor inspekcijskom nadzorom, utvrdi nezakonito dobivanje sredstava, donosi rješenje kojim klijentu naređuje povrat isplaćenih sredstava potpore u Proračun Hercegovačko-neretvanske županije.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 15 Siječanj 2021 15:53
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!