banerRC212

Utorak, 01 Lipanj 2021

Na polumaratonu u Ljubuškom Ersan Bijedić 21-vi kod žena slavile Francuskinja i Kenijka

   Na polumaratoni održanom u okviru Prvog Outdoor Festivala u Ljubuškom Ersan Bijedić, čapljinski trkač na duge pruge, u cilj je stigao 21-vi u muškoj konkurenciji s vremenom 1:42:49. Pobijedio je Andrej Vištica hrvatski trijatlonac podrijetlom iz Ljubuškog, s vremenom 1:13:11, ispred Dalibora Vujevića i Ante Pokrajčića. U ženskoj konkurenciji slavila je Zoe Hamel, Francuskinja koja živi u Mostaru, s vremenom 1:29:53, ispred Elme Kablar i Snježane Pisarević. Utrku je završilo 126 trkača, a održana je po teškom i sparnom vremenu.

U utrci na 10,4 kilometra pobijedio je Davor Vidović iz Banje Luke, inače trener našeg Bijedića, s vremenom 0:37:17, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Lucija Kimani, Kenijka koja živi u Bajnoj Luci, koja je stazu istrčala za 0:40:29 sati.

V   alja reći da su uvjeti bili nepovoljni, toplo i sparno vrijeme, bilo je najveća prepreka sudionicima. (dmu)

  • Objavljeno u Sport

Karla Bakalar prvakinja BiH za juniorke do 14 godina

   Mlada čapljinska tenisačica Karla Bakalar nadmoćno je osvojila naslov državne prvakinje u konkurenciji do 14 godina. Bakalar je u finalu nadigrala Henu Kadićevu iz Tuzle 2:0 po setovima 6:3 i 6:2. Na putu do finala Bakalar je kao treća nositeljica, u prvom kolu bila slobodna, u drugom je nadigrala Savićevu iz TK Bosna (Sarajevo) 2:0, po setovima 6:0 i 6:0, u trećem je bila bolja od Proho TK Banja Luka također 2:0, po setovima opet 6:0 i 6:0. Bez izgubljenog gema u polufinalu je bila bolja od Stjepićeve TK Sloboda (Tuzla) 2:0, po setovima 6:0 i 6:0.

   „Prezadovoljan sam rezultatom, a posebice igrom. Malo smo strahovali kako će se na Karlin razvoj odraziti stanka tijekom korone. Radili smo mi predano, ali opet igrat službene mečeve je jedno, a trenirati nešto posve drugo. Sada mogu reći da stanka nije ostavila nekog traga, Karla je pobjeđivala prije, a očito će nastaviti i poslije korone”, konstatira Andrija Jovanović, trener Karle Bakalar.

   Organizator državnog prvenstva bio je Teniski klub Sloboda iz Tuzle.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Kup ŠS Herceg Bosne u Neumu: Čapljinci četvrti, a četvoro mladih plasiralo se za državno prvenstvo

              Kup ŠS Herceg Bosne u Neumu: Čapljinci četvrti, a četvoro mladih plasiralo se za državno prvenstvo

   Zapažene rezultate na Kupu Šahovskog saveza Herceg-Bosne, 19-om kadetskom i 22-om juniorskom prvenstvu postigli su članovi Šahovskog kluba Čapljina. U jakoj konkurenciji seniori su u kupu osvojili četvrto mjesto. Za seniore su nastupali: Zvonimir Karlović na prvoj, zatim veteran Vladislav Prskalo na drugoj, Sanja Bilić, na trećoj ploči, dok su se na četvrtom mijenjali mladi Mihael Vukelja i Vlatko Maslać kojem je to bio prvi nastup na nekom službenom natjecanju. Uglavnom, ekipa sastavljena od jednog pučkoškolca, dvoje studenata elektrotehnike, jednog umirovljenika i jednog poljoprivrednika, postigla je više od očekivanja

  Članovi ŠK Čapljina bili su uspješni i u pojedinačnim natjecanjima. Mihael Vukelja je u konkurenciji do 14 godina osvojio prvo mjesto sa stopostotnim učinkom. Uz Vukelju plasmane na državno prvenstvo postigli su – Marija Brajković koja je bila treća u konkurenciji do 12 godina, a u konkurenciji do 12 godina za dječake, Karlo Maslać je bio također treći. Toma Brajković osvojio drugo mjesto u kategoriji do 10 godina. Svih četvoro plasiralo se na državno prvenstvo.

   „Prezadovoljan sam postignutim. Iskreno nisam se nadao plasmanu na četvrto mjesto u seniorskoj konkurenciji, dok su mlade snage pokazale da naš klub s pravom može na njih računati. Pazite, bilo je ukupno četrdesetak mladih od čega osam iz Čapljine, naravno svi nisu izborili plasmane za državno prvenstvo, ali to je dvadeset posto svih sudionika! Osobno sam na to kao predsjednik kluba ponosan”, ističe Vladislav Prskalo, predsjednik ŠK Čapljina, inače majstorski kandidat koji je u pet kola na drugoj ploči u jakoj konkurenciji osvojio četiri poena.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!