banerRC212

Četvrtak, 08 Studeni 2018

Karla Bakalar pobjednica otvorenog prvenstva Zadra

Karla Bakalar članica TK Čapljina, pobjednica je otvorenog prvenstva Zadra za uzrast do 12 godina. Mlada Čapljinka u finalu je nadigrala Ruskinju Afanasku 2:0, po setovima 7:5 i 7:5.

   „Turnir mi je bio težak, puno mečeva, dobila sam i treću igračicu Hrvatske, a onda u finalu protiv Ruskinje bilo je opet teško. Sretna sam što sam pobijedila“, kazala je mlada čapljinska teniska nada, dodajući da joj to nije prva pobjeda na turnirima, već je slavila na otvorenom prvenstva Sarajeva…

   „Psihološki je to bio težak meč, Karla je odlično počela povela 4:1, međutim Ruskinja je izjednačila na 5:5. A onda je Karla iskazala stabilnost dobila dva naredna gema i set, 7:5. U drugom morala je stizati vodstvo Ruskinje 1:4, a onda je u završnici zaigrala odlično i na koncu stigla do vrijedne pobjede“, objašnjava trener Andrija Jovanović, koji uz Karlin talent, posebice ukazuje na marljivost.

   Uz Karlu Bakalar trener Jovanović, ističe i dobar nastup Maria Krešića koji je mada tek devetogodišnjak, sudjelovao u konkurenciji do 12 godina, te po riječima njegovog trenera, unatoč porazu, dobro odigrao meč protiv starijeg suparnika.

   Uglavnom, nakon niza godina izgleda da čapljinski tenis dobiva mlade igrače koji obećavaju.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Općinski sud u Čapljini održao Dane otvorenih vrata

U sklopu manifestacije „Dani otvorenih vrata“ u Općinskom sudu u Čapljini održan je posjet učenika Osnovnih škola iz Čapljne, te Srednjih škole Čapljine i Neuma, iako su sve škole s područja općine Čapljine, Neuma, Stoca i Ravnog dobile poziv nisu se zbog organizacijskih razloga mogle odazvati.

Posjete učenika Osnovnih škola održane su dana 06.11.2018. godine, Srednjih škola dana 07.11.2018. godine, dok građani koji su imali priliku posjetiti sud dana 08.11.2018. godine nisu se odazvali.

Manifestacija se kod Općinskog suda u Čapljini već tradicionalno organizira u sklopu Europskog dana pravosuđa, a cilj ovih posjeta je  učenicima i građanima približiti  ulogu suda i sudbene vlasti koju imaju u društvu. Više poslušajte u tonskom prilogu.

U Zvirovićima održana manifestacija „U spomen na hrvatske vitezove“

Manifestacijom „U spomen na hrvatske vitezove“ u Zvirovićima, su se kako je u pozivu naglašeno, prisjetili „svih onih koji su nas zadužili svojom žrtvom“. Valja reći da je manifestacija održana na 26-tu godišnjicu pogibije brigadira Božana Šimovića.
Program je počeo polaganjem vijenaca, cvijeća i paljenjem svijeća ispod Spomen obilježja u središtu naselja. Uz zvuke mirozova, vijence su položila izaslanstva – Hrvatskog narodnog sabora, Općina Čapljina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruga Postrojba za posebne namjene Ludvig Pavlović, Izaslanstvo općine Čitluk i udruge proistekle iz Domovinskog rata iz te općine, Izaslanstvo općine Stolac i udruge proistekle iz Domovinskog rata iz te općine, strane nevladine udruge Regina de la Pace i Nuovi horizonti, sa sjedištem u Zvirovićima, Mjesne zajednice Zvirovići i Prćavci, Osnovna škola Vladimira Pavlovića, područna škola Zvirovići i Prćavci, te Ministartvo obrane i Oružane snage BiH.
U nastavku program cvijeće na grob brigadira Božana Šimovića uz kratku molitvu, položili su članovi njegove obitelji i bliski prijatelji. Program je potom preselio u crkvu sv. Ane, gdje je služena misa za poginule. Koncelebrirano misno slavlje predvodio je don Ivan Štironja, župnik Studenaca kojima pripada i naselje Zvirovići u čapljinskoj općini. Misno slavlje duhovnim pjesmama uveličala je klapa „Trebižat“. Posjet manifestaciji u cjelini bio je iznadprosječan čemu je svakako doprinio i krasan jesenski dan. Nakon svete mise na platou ispred crkve, nastavljeno je druženje. Bila je to prilika da se evociraju uspomene, vide poznanici i bliski prijatelji, jednom riječju da se živi kroz razgovor prisjete i onih koji nisu s njima – poginulih ili umrlih branitelja.
Manifestaciju „U spomen na hrvatske vitezove“ organizirali su – mjesna zajednica Zvirovići, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina, Općina Čapljina i ured načelnika dr. Smiljana Vidića.

U Čapljini realiziran projekt "Dijaspora za razvoj - žene u politici i na rukovodećim funkcijama"

U Čapljini je realiziran projekt "Dijaspora za razvoj - žene u politici i na rukovodećim funkcijama". Žena iz dijaspore gđa. Željka Šecerbegovic koja je rođena u Bosanskoj Krupi a već 26 godina živi i radi u Danskoj boravila je u općini Čapljina te kroz praktične primjere prenosila znanja i vještine žena u društvu. Tijekom svog boravka u Čapljini posjetila je srednju i dvije čapljinske osnovne škole, te Radiopostaju Čapljina.

 

Vlada HNŽ-a objavila natječaj za stipendije

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovitim studentima prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja s područja Hercegovačko-neretvanske županije za akademsku 2018./2019. godinu.

Kandidat je obvezan aplicirati putem on-line obrasca na internet stranici Ministarstva (http://monkshnk.gov.ba/stipendije) kojega, nakon popunjavanja, treba isprintati, potpisati  i dostaviti zajedno uz ostala potrebna dokumenta.

Natječaj za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovitim studentima s područja Hercegovačko-neretvanske županije u akademskoj 2018./2019. godini i Odluku o deficitarnim zanimanjima u akademskoj 2018./2019. godini možete pogledati na internet stranici Vlade HNŽ-a.

 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!