banerRC212

Srijeda, 28 Studeni 2018

U četvrtak licitacija oživjele Laste

   Za četvrtak, 29-og studenog, najavljena je prodaja Tvornice keksa i vafla „Lasta“ Čapljina. Rok za dostavu prijava istječe s današnjim danom, 28, studenog. Kako je istaknuto u javnom pozivu prodaja će se obaviti metodom javnog nadmetanja u prostorijama stečajnog dužnika tj. Laste.

   Kako stoji u pozivu, na prodaju su nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje i poslovni kompleks – proizvodni pogon, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Osim toga, prodaje se i oprema poduzeća. Početna prodajna cijena je 11.476.300 maraka, a imovina se ne može prodati ispod spomenutog iznosa.

   „To je redovita procedura stečajnog postupka. Naš cilj je naći strateškog partnera“, kazala je Behrija Huseinbegović, stečajna upraviteljica Laste.

   Podsjećamo, za sada se na posao vratilo 28 uglavnom starih radnika, a u planu je skoro angažiranje još desetak. Krenula je i prodaja, a za sada se u trgovinama mogu naći – čajni kolutići, kokos keksi i krem štapići. Neslužbeno doznajemo da interes za kupnju Tvornice keksa i vafla „Lasta“ u stečaju postoji, hoće li se on realizirati nakon prvog javnog poziva ili će potencijalni kupci kalkulirati, ostaje za vidjeti.

   Licitacija koja će se, dakle, održati u prostorijama „Laste“ zatvorenog je tipa, bez prisustva medija.

D. Musa

Počela rekonstrukcija mosta u Klepcima

   Započeli su radovi na rekonstrukciji mosta na magistrali M – 17, u Klepcima, u čapljinskoj općini. Radove izvodi mostarska tvrtka HP „Investing“. Kako smo doznali u tvrtki HP Investing, koja je na natječaju uz posao rekonstrukcije raskrižja u Tasovčićima, dobili i posao rekonstrukcije mosta u Klepcima, skidat će se asfaltni sloj, rekonstruirati pješačka staza, a u zavisnosti od stanja i dio podloge.

   Uglavnom, za sve sudionike u prometu važna je obavijest da su 28-og studenog počeli radovi na mostu preko rijeke Bregave, na magistrali M- 17, što sugerira krajnji oprez i sporiju vožnju.

Na čapljinskom području: Izlile se kiše, ali bez većih posljedica

   Obilne kiše proteklih dana na jugu Hercegovine bile su svojevrsna najava pozne jeseni, dok je bura koja ih je na zadovoljstvo mnogih, smijenila, upozorila na skori dolazak zime. Izdašne kiše na čapljinskom području izuzev onog uobičajenog razlijevanja vodotoka, te raskvašenog zemljišta, koje je za dulje razdoblje odložilo sve radove u voćnjacima i vinogradima, odnosno u poljoprivredi, nisu prouzročile posebne štete.

   Potvrđuje to i Mate Jurković zapovjednik profesionalne Protupožarne postrojbe Čapljina, od kojega doznajemo da posebnih intervencija zbog padalina, nije bilo. Najveće plavljenje izazvala je rijeka Trebižat čije su vode prekrile kraško polje Krteljevac između čapljinske i ljubuške općine, ali to je uobičajena pojava tijekom kišovitijeg dijela godine. Nadošle su i ostale rijeke na čapljinskom području – Neretva, Bregava i Krupa, ali za sada bez vidljivijih posljedica.

D.Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!