banerRC212

Petak, 23 Studeni 2018

Boćari Čapljine igraju finale kupa u Posušju, GOŠK u Širokom Brijegu

   Hoće li čapljinski šport dohvatiti i veliki jedan seniorski trofej, znati će se u subotu kada je na rasporedu finale boćarskog kupa BiH između Čapljine i mostarskog Ante Rozića. Iste ekipe igrale su i finale doigravanja, kada je slavio Ante Rozić i tako preoteo naslov Čapljini. 'Rozići' slove za favorite i uoči finala kupa, ali Čapljinci ne misle na predaju.

   Finale boćarskog kupa igra se u subotu u boćarskom domu „Nožinac“ u Rastovači kraj Posušja. Finale je najavljeno za 18 sati.

   Po završetku finala kupa u boćarskom domu održat će se i Boćarska večer, koja je na programu od 19 sati.

……………………………………………………………………………….  

   Nogometni premijerligaši privode kraju nikad dužu jesensku polusezonu, ovoga vikenda na rasporedu su utakmice 18-og, predzadnjeg, kola koje će se igrati u dva dana po tri utakmice. Pred nogometašima GOŠK-a teško je iskušenje utakmica protiv Širokog Brijega u gostima. Susret, Široki Brijeg – GOŠK igrat će se u nedjelju na stadionu Pecara s početkom u 13 sati.

   U istom vremenskom terminu igrat će u Bijeljini Radnik i Sloboda, dok će od 15 sati igrati Sarajevo i Zvijezda. Dvije utakmice subotnjeg programa Krupa – Željezničar i Sloga – Zrinjski, igrat će se od 13 sati, dok će od 17 sati u Zenici igrati Čelik i Mladost.

   Podsjećamo, GOŠK je trenutačno 11-ti sa 16, vodi Sarajevo sa 36 bodova.

………………………………………………………

   U federalnoj Superligi odbojkašica na rasporedu je sedmo kolo. Ekipa Čapljine domaćin je Vogošći, a dogovorom klubova utakmica je odložena, a igrat će se u srijedu, 28. studenog, a počet će u 17 sati. Ekipe Čapljine i Vogošće su na začelju imaju po tri boda, pa je njihov međusobni susret derbi začelja. Ostale utakmice sedmog kola, igraju se u subotu u nedjelju.

……………………………………….

  • Objavljeno u Sport

U čapljinske trgovine stigli Lastini Čajni kolutići - kvaliteta izvrsna!

   Proizvodi Tvornice keksa i vafla „Laste“ nad kojom je 22-og svibnja otvoren stečaj, ponovo su se pojavili na policama čapljinskih trgovina. Riječ je prije svega, o čajnim kolutićima koji, sa zadovoljstvom moramo istaknuti, ne zaostaju za svojom ranijom dobro znanom kvalitetom. Neslužbeno smo saznali da se uz čajne kolutiće čija je proizvodnja nakon obnove rada najprije pokrenuta, još proizvode i pereci, a od ovoga tjedna i krem štapići. Dakle, u trgovinama se uskoro može očekivati šira paleta proizvoda.

   U međuvremenu dok 28 bivših radnika „Laste“ ponovo radi, objavljen je javni poziv za prodaju poduzeća „Lasta“ u stečaju i to metodom usmenog javnog nadmetanja u prostorijama Laste u Čapljini, u četvrtak, 29-og studenog. Rok do kojeg zainteresirani – pojedinci i tvrtke, mogu dostaviti prijave je srijeda – 28-og studenog. Kako stoji u pozivu, prodaju su nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje poslovni kompleks – proizvodne pogone, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Osim toga, prodaje se i oprema poduzeća. Početna prodajna cijena je 11.476.300 KM, a u pozivu je naglašeno da se imovina ne može prodati ispod navedenog iznosa.

   Prema rijetkim informacijama koje javnosti na kapaljku daje stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović, interesa za kupnju Laste ima i po navedenoj cijeni od oko 11,5 milijuna maraka. Hoće li se ti kupci pojaviti već u prvom javnom pozivu ili će kalkulirati, ostaje da se vidi. S obzirom da je proizvodnja obnovljena očito je da zainteresirane mogu biti u prvom redu tvrtke iz prehrambene branše. Naglašavamo, kompleks Tvornice keksa i vafla prostire se na oko 6 hektara, a nalazi se tik uz željezničku prugu.

D, Musa

Jesensko obilje na Veletržnici u Tasovčićima

Na veletržnici u Tasovčićima nastavlja se jesensko obilje, ponuda je dobra i raznovrsna, čak i kultura tipičnih za uvjetno kazano, ljetno razdoblje, kao što su krastavci, rajčice, paprike i drugo. Od proizvoda iz uobičajene potrošačke košare, u odnosu na konac prošlog tjedna uz nekoliko manjih, jedno je značajnije poskupljene i to tikvica čija je nova cijena 1,8 do 2 KM. Riječ je i mladim tikvicama očito je uzgojenim u plastenicima. Nešto je skuplji i kupus 0,4 do 0,7 KM, zatim zelena salata čija je nova cijena od 0,8 do 1,5 KM, karfiol 0,8 do 1,2 KM, te domaći crveni luk koji je sada od 1,2 do 1,6 KM.
Nekoliko je pojeftinjenja povrća, a najznačajnije peršina i celera koji su sada 2 do 3 KM, a manji pad cijene bilježe – mrkva, nova cijena je 0,8 do 1,2 KM, zatim mahune 2 do 2,2 KM, te brokula 1,9 do 2,2 KM.
U odnosu na barometar koncem prošlog tjedna cijene su zadržali – rajčice koje su 1 do 1,4 KM, zatim paprike i paprike roge koje se nude po cijeni od 1 do 2,2 KM, krumpiri čija je cijena 0,5 do 0,7 KM, kelj i blitva 0,8 do 1 KM, špinat 1 do 1,5 KM, kupus pupčar 2 do 2,2, te raštika 2 do 2,5 KM. Stabilna je i cijena prase koja se i dalje nudi za 1,8 do 2 KM, krastavaca 1,3 do 1,5 KM, patlidžana i cikle 0,8 do 1 KM, te bijelog luka koji je od 3 KM za kilogram, refuza pa do 6 maraka vijenci.
Kod domaćeg voća nema značajnijih promjena, jabuke su i dalje od 0,5 do 1, rijetko 1,2 KM, a kruške 1 do 2,2 KM. Dunje su od 1 do 1,5 KM, smokve 3 do 6 KM, a jeftiniji su kivi i kesten. Kivi je od 0,5 do 1 KM, a kesten od 2,5 do 3,5 KM. Voće iz Neretve, mandarine su i dalje od 0,5 do 0,8 KM, dok su pojeftinili - klementine 1,2 do 1,4 KM, naranče 1,2 do1,6, kao i limun čija je nova cijena 2 do 2,5 KM za kilogram. Sve navedene cijene su na veliko.
Ispred veletržnice već nekoliko dana nema prodavača kupusa za zimnicu, kamioni s kojih se prodavalo ostali su parkirani, pa je dojam da čekaju ili povoljnije cijene ili zahlađenje, odnosno da će se vratiti. Ponuda drva najbogatija ove jeseni, cijene standardne, prostorni metar oblice je 80 do 85 KM, dok su cijepana 90 do 95 KM. Ponuda ribe također uobičajena riječna riba – babuške i peškelji bili su se 3 KM za kilogram, somići su šest, pastrva iz uzgoja 9, šaran 11, fileti 14 KM za kilogram. Glave šarana zavisno od veličine, nudile su se za 2 do 4 KM itd. Ističemo još jednom da je najpostojanija cijena mliječnih proizvoda, odnosno različitih vrsta sireva, mladi se cijenio od 4 do 5, a najskuplji je bio suhi ovčji s Morina i livanjski u kolutovima 18 KM, suhi ovčji sir iz Podveležja bio je 15 KM za kilogram, kajmak se cijenio od 14 do 16 KM itd. Uz navedenu nudila se i različita druga roba, kao što su poljoprivredne i kućanske alatke kovača iz Vareša, domaća jaja i perad, zatim ljekovito bilje, pa čak i odjevni predmeti.

 

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!