banerRC212

Srijeda, 14 Studeni 2018

Nogometaši Čapljine nadoknadili loš start, ali za miran zimski san trebala bi još tri boda

   Očajno s dva domaća poraza (Velež 1:4, Jedinstvo 0:1), startali su nogometaši Čapljine u tekuće prvenstvo, još kada su se s prvog gostovanja (TOŠK 3:0), vratili s još jednim, trećim porazom skeptici su najavljivali niži rang kao neminovnost. Međutim, u naredna tri kola Čapljinci su zaigrali kao preporođeni, slijedile su pobjede protiv Slavena i Orašja doma, te Rudara u gostima, čime je anuliran loš start i moglo se mirnije disati. U nastavku sezone uslijedile su promjenjive igre, još jedan poraz u Bjelavama, te dva puta neodlučno, što je domaći učinak svelo na samo 11 bodova iz osam utakmica. Nakon utakmice protiv Bratstva u kojoj je osvojen jedan umjesto priželjkivana tri boda Damir Borovac, trener Čapljine, kaže:

   „Idemo Bosni u zadnjem kolu za očekivati je da možemo odigrati dobru utakmicu i napraviti rezultat. Utakmicu protiv Bratstva smo trebali dobiti, a nismo, šteta. Planirali smo potvrditi tri boda iz Novog Travnika željeli smo to, imali prilike, ali jednostavno u ovoj sezoni ne idu nam pogodci“, kaže trener Borovac, te vraćajući se na završnicu nastavlja:

   „Nije loše,u zadnja tri kola osvojili smo sedam bodova, ali imali smo ovdje utakmice protiv Igmana, protiv Jedinstva, pa čak i protiv Veleža, situacije gdje smo trebali voditi po jedan dva razlike, da bi se na kraju morali čupati, neke od tih utakmica smo izgubili druge igrali neriješeno. Nije dobro, prilike koje imamo jednostavno moramo zabijati, jer nogomet se igra za gol“, kaže Borovac pa osvrćući se na protekli dio sezone konstatira:

   „Puno je igrača došlo, mladih i nešto starijih, ekipa se formirala u hodu, realno ako dobijemo Bosnu, svi ćemo biti zadovoljni, ali moramo gledati dalje, pojačati se, raditi da na proljeće budemo puno bolji, puno jači. To je moje neko viđenje, sad da se jadamo što je bilo, kako je bilo, nema od toga ništa, jednostavno idemo dalje i gotovo“.

   Zanimljiva je prosudba trenera Borovca o sezoni uopće:

   „Liga je dosta lošija u odnosu na prošle godine, ali se može igrati puno bolje na strani od prethodnih godina. Suđenje je relativno bolje. Ne može se reći suci ne znaju suditi, kad hoće, oni sude odlično. Ne treba se nitko vaditi na suce, jednostavno mi smo imali svoje prilike koje smo kući morali zabijati. Mi smo u osam domaćih utakmica sigurno imali što se kaže, deset mrtvih šansi, iz njih nismo zabili tri, četiri gola, a trebali smo, na tom planu još moramo raditi.“

   Na upit da se podbačaj u prvom redu odnosi na domaće utakmice trener Čapljine kaže:

   „Mi smo i proljetos slabo igrali doma, tu zadnjih godina kočimo, ali to nije nikakva tajna. Za doma treba igrati, treba imati igrače, vršiti stalni pritisak, imati dobar pas, posjed lopte to sve donosi bolji angažman igrača, ali kvalitetnijih igrača, ako to nemaš, nitko ti nije kriv.“

   Čapljina je trenutačno jedanaesta s 18 bodova, ako u zadnjem kolu u Visokom ostane neporažena, zima će ipak biti mirna.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Finale kupa i Boćarska večer 24. studenog u Posušju

   S odgodom od petnaestak desetak dana u odnosu na kalendarom najavljeni kraj 24. studenog, završit će ovogodišnja boćarska sezona, koja se u BiH poklapa s kalendarskom godinom. Završni čin bit će finale kupa i tradicionalna Boćarska večer. U stvari riječ je o jedinstvenoj manifestaciji koja će početi finalnom kupa u kojem se sastaju aktualni novi prvak Ante Rozić i stari prvak Čapljina. Potom slijedi svečanost dodjele pehara, medalja i priznanja, najboljima u 2018. godini u momčadskoj i ekipnoj konkurenciji.

   Treba reći da će uz pehare i medalje za 2018. Godinu, na Boćarskoj večeri biti uručena i nagrade najboljima u 2017. godini. Naime, zbog organizacijske krize u koju je bilo zapalo boćanje, prošle godine nije održana Boćarska večer, a samim tim nisu uručena ni priznanja osim prvaku Čapljini, pa je aktualni Izvršni odbor Boćarskog saveza BiH, odlučio da se to uradi retroaktivno, ove godine.

   Finale kupa i Boćarska večer, održat će se u Boćarskom domu „Nožinac“ u Rastovači kod Posušja, u subotu 24. studenog.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Federalno prvenstvo odbojkašica: Smeč bez problema protiv Čapljine

   Odbojkašice širokobriješkog Smeča lakše od očekivanja s 3:0, dobile su bojažljivu ekipu Čapljine. U stvari sva tri seta Čapljinke su dobro igrale i manje-više bile u egalu, a onda padale i lako gubile. Uglavnom, gošće su pred pedesetak gledatelja poslije 25:17, 25:19 i 25:21.

   „Imamo mladu ekipu, kojoj treba vremena za uigravanje. Na treninzima radimo dobro, međutim taj rad još ne uspijevamo prenijeti na utakmice. Nastavit ćemo s intenzivnim radom, očekujem da opstanak ne bi smio doći u pitanje“, rekao je Mirsad Salčin, trener Čapljine, dok je Ivica Bošnjak, trener Smeča primijetio:

   „Pomladili smo sastav ove sezone, tako da nam je prioritet uigravanje. Na utakmici protiv Čapljine, imali smo dobar prijem, na kojem smo mogli graditi dobar napad, što je rezultiralo sigurnom pobjedom. Prevaga su bile tri naše iskusnije igračice – Ivana Šantić, Glorija Šudić i Marija Ivanković.“

   Peto kolo u južnoj skupini zahvaljujući stanki zbog federalnog kupa, kompletirano je tijekom dva vikenda, iznenađenja nije bilo, a sigurne pobjede izborili su vodeći – Mostar i Novi Grad

   Rezultati petog kola federalne Superlige odbojkašica, južna skupina, Mostar: Mostar – Vogošća 3:0, Čapljina: Čapljina – Smeč 0:3, Livno: Troglav – Novi Grad 0:3, Ilidža: Ilidža – Igman 0:3, Sarajevo: Alipašino Polje – Ilijaš 0:3.

   Poredak, 1. Novi Grad 15, 2. Mostar 15, 3. Ilijaš 12, 4. Smeč 11, 5. Igman 7, 6. Alipašino Polje 4, 7. Vogošća 3, 8. Troglav 3, 9. Čapljina 3, 10. Ilidža 2 boda.

   Podsjećamo na rezultate u sjevernoj skupini federalne Superlige odbojkašica u kojoj su sve utakmice igrane u istom terminu, Žepče – Orašje 2:3. Vitez – Kakanj 1:3, Maglaj - Gradina 3:1, Lukavac – Bihać 0:3, Bosna – Gračanica 3:2.

   Poredak, 1. Kakanj 14, 2. Bihać 10, 3. Vitez 9, 4. Orašje 9, 5. Maglaj 8, 6. Gračanica 8, 7. Žepče 6, 8 Gradina 6, 9. Bosna 5, 10. Lukavac 0 bodova.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Šetnjom gradom, djeca iz vrtića unijela živost na čapljinske ulice

"Kao po koncu"                                                   

vrtic u setnji 3Neobično lijepo vrijeme, za ovo doba godine, s visokim temperaturama i bez padalina, izmamilo je brojne šetače na čapljinske ulice. Posebno simpatičan prizor ostavila su djeca iz Dječjeg vrtića koja su lijep jesenski dan iskoristila za uživanje u prirodi. Osim razgledavanja grada, koji pomalo dobiva jesenske boje, djeca se na ovaj način uče prometnoj kulturi. Za sigurnu šetnju pored brižnih teta, koje paze na svaki korak, kao zgodno pomagalo poslužio je konop pa su se djeca po ulicama kretala, ne samo kako to kaže poslovica nego i doslovno, "kao po koncu".

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!