banerRC212

AUDIO Prva emisija iz ciklusa: Nacionalni spomenici BiH na području čapljinske općine

  • Napisao/la I.Dž.
  • Objavljeno u Audio
Istaknuto AUDIO Prva emisija iz ciklusa: Nacionalni spomenici BiH na području čapljinske općine

Želeći dati svoj doprinos obilježavanju Europske godine kulturne baštine Radiopostaja Čapljina pripremila je poseban projekt. Riječ je o ciklusu emisija u kojima će biti predstavljeni nacionalni spomenici Bosne i Hercegovine na području čapljinske općine. 

U tonskom prilogu poslušajte 1. uvodnu emisiju.

 

Status nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine na području čapljinske općine imaju: 1.Rimska vila u Višićima, lokalitet Kućišta, s ostacima iz rimskog antičkog razdoblja, ranog i kasnog srednjeg vijeka; 2. Utvrđena kasnoantička vila Mogorjelo; 3.Arheološko područje Gabela; 4.Crkva Uspenja Presvete Bogorodice s pokretnom imovinom i nadgrobnim spomenicima u Gabeli; 5.Pašića kula s dvorima na Bivoljem Brdu;6. Most u Klepcima; 7. Rt kula ( Kulina na rijeci Krupi) u Dračevu; 8.Gradsko područje Počitelj, i 9. Crkva Preobraženja Hristovog u Klepcima.

Emisije iz ciklusa: Nacionalni spomenici BiH na području čapljinske općine emitirat će se srijedom od 11 sati. 
Autorica projekta je Ivanka Džajić, dipl. novinarka , ravnateljica i glavna urednica Radiopostaje Čapljina, a stručna suradnica Ivanka Miličević Capek, magistrica arheologije i dipl. etnologinja, ravnateljica Zavoda za zaštitu kulturno-povijesne baštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 27 Lipanj 2018 13:33
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!