banerRC212

Ponedjeljak, 28 Veljača 2022

Šetnica Čapljina - Mogorjelo definitivno u punom profilu!

   Definitivno je sigurno šetnica od grada do ville rustice Mogorjelo imat će izgled po želji građana. Naime, nakon što je na inicijativu tvrtke Metalinvest pomaknuta ograda što je omogućilo gradnju šetnice u punom profilu kraj sjedišta ove čapljinske tvrtke, proteklih dana izgrađen je i mostić preko kanala za odvodnju. Time su stvoreni uvjeti da šetnica u dužini od 1,1 kilometar cijelom svojom dužinom bude u punom profilu.

   Kad je nešto lijepo i sukladno potrebama građana, odnosno šire društvene zajednice onda to treba istaknuti i po nekoliko puta. Investiciju gradskih vlasti u šetnicu smatramo punim pogotkom, kako zbog prilaza gradu iz smjera juga, tako zbog građana, a i zbog spomeničke i kulturne baštine. (dmu)

Velike maškare još jednom potvrdile općeprihvaćenu vrijednost maškara kao tradicijske kulture

U sklopu 58. Pokladnih dana Trebižat-Čapljina, u nedjelju su održane Velike maškare. Bila je to promenada zbog još uvijek važećih mjera, za promociju karnevalske povorke kroz Trebižat, a zatim i ulicama Čapljine. Mnoštvo Čapljinski i Čapljinaca i drugih posjetitelja, strpljivo je čekalo karnevalsku povorku, a zatim je ulicama grada dopratilo do središnjeg gradskog trga kralja Tomislava. Ključni dio bio je predaja gradskog ključa. Kako je primopredaja protekla, poslušajte u tonskom prilogu: 

 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!