banerRC212

Četvrtak, 01 Srpanj 2021

Igračke transformacije u Gabeli uoči nove natjecateljske sezone: Jači za dva imena pripreme kreću 5. srpnja

   Za razliku od prošlog ljeta kada je prijelazni rok u Gabeli pratila pompa, ovoga puta Podavala djeluje tajanstveno. Ima i odlazaka i dolazaka, ali nema njihovog potenciranja. Početak priprema zakazan je dvadesetak dana kasnije nego prošle godine 5-og srpnja. Podsjećamo, ljetne pripreme prošle godine startale su 17-og lipnja. Poznato je već da se to nije isplatilo GOŠK-u, pa su narodski kazano ovoga puta okrenuli „ćurak”.

   „S pripremama krećemo u ponedjeljak 5-og srpnja”, ističe direktor Andrija Jurković.

   Od direktora Jurkovića doznali smo da su klub napustila dvojica od trojice vratara – iskusni Mladen Kukrika i mladi Domagoj Lukač. Dvojac Savić, Čoko vratio se u Zrinjski. Valja reći da Trojancima neće biti lako nadoknaditi kapetana Savića, koji po potrebi može pokriti više mjesta u momčadi, a i Čoko se iskazao u proljetnoj polusezoni.

   Ako se pogleda saldo dolazaka, Gabeljani su u plusu za dva imena, do sada su angažirana šestorica igrača. Prvo ime svakako je Adnan Bobić iskusni 34-godišnji doskorašnji vratar Veleža, zatim defanzivni Srđan Vulić (22) koji je prošle sezone nastupao za TOŠK iz Tešnja. Na Podavalu je aterirao i Salko Jazvin, Čapljinac koji je u prošloj sezoni igrao za Goraže. Vulić je do sada nastupao za Metaleghe iz Jajca, zatim Zvijezdu (Gradačac), Čapljinu i Zrinjski, a dres niza klubova nosio je i Salko Jazvin koji je u dva navrata branio boje Čapljine, a nastupao je za Zvijezdu (Gradačac), Čelik, Tuzla City i Zrinjski, a okušao se na Islandu i Slovačkoj.

   Angažirana su i trojica mladih igrača – Enad Ahmić (20), doskorašnji igrač drugoligaša visočke Bosne, koji je u mlađim uzrastima branio boje Željezničara i Sarajeva, zatim Marko Baltić (20) koji je u prošloj sezoni nastupao za Travnik, a jedno vrijeme proveo je i u hrvatskom prvoligašu Osijeku. Treći mladi igrač među „Trojancima”, je Kerim Mehičić (17) koji se pristigao iz juniorskog sastava Željezničara. Dakle, riječ je o trojici u bh. okvirima poznatih igrača i trojici koji tek traže afirmaciju.

   Treba svakako istaknuti da su Gabeljani nisku ljetnih promjena započeli nastavkom suradnje s Ivanom Bubalom. Nakon rješavanja pitanja stručnog stožera krenulo se sa slaganjem igračke križaljke.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!