banerRC212

Uskoro neradna nedjelja na području grada Čapljine

  • Napisao/la Mia L.
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Uskoro neradna nedjelja na području grada Čapljine Grad Čapljina

Na posljednjoj 10. sjednici Gradskog vijeća grada Čapljine usvojena je odluka kojom se uređuje raspored radnog vremena svih pravnih i fizičkih osoba na području grada Čapljine. Odluka o neradnoj nedjelji, blagdanima i državnim praznicima stupa na snagu 8 dana od izlaska u Narodnim novinama grada Čapljine, što znači kako je i ova nedjelja radna.

Ovom odlukom, radno vrijeme trgovina prehrambenim proizvodima na veliko i malo može biti određeno svakim danom od 06-22h, osim nedjeljom i državnim praznicima. Trgovine koje su registrirane kao dragstor mogu biti otvorene neprekidno od 00-24h svakim danom. Kad su u pitanju trgovine na veliko i malo neprehrambenim proizvodima, može se odrediti radno vrijeme svakim danom od 07-21h, osim nedjelje i državnih praznika.

Radno vrijeme ljekarni se može odrediti svakim radnim danom od 07-21h, osim dežurnih ljekarni koje se određuju Odlukom Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, gdje je radno vrijeme određeno od 00-24h.

Radno vrijeme trafika može se odrediti svakim radnim danom od 06-23, osim nedjelje i državnih praznika, dok radno vrijeme benzinskih crpki se može odrediti od 00-24 svakim radnim danom, a tržnice na veliko i malo mogu odrediti radno vrijeme od 04-22h također svakim radnim danom.

Dakle, rad pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine nedjeljom, blagdanima i neradnim danima nije dozvoljen na području Grada Čapljine. Blagdani i neradni dani su utvrđeni zakonima koji uređuju blagdane i neradne dane u Federaciji BiH i HNŽ-u te one koje proglasi Gradsko vijeće grada Čapljine. Izuzetno se omogućuje rad nedjeljom, blagdanima i neradnim danima: trgovinama koje se bave prodajom pekarskih proizvoda od 07-12, cvjećarnicama također od 07-12, trgovinama suvenirima od 08-24h, te tradicionalni, stari obrti i zanati od 08-24h.

Kad je u pitanju radno vrijeme ugostiteljskih objekata, mogu poslovati svaki dan i to hoteli, pansioni i prenoćišta od 00-24h, disko klubovi, noćni klubovi i noćni barovi u zatvorenim prostorijama od 21-03h. Svadbeni saloni u zatvorenim salama od 12-04h, a ostali ugostiteljski objekti do 24h, kao i objekti sa živom glazbom koji posluju van kolektivno stambenih objekata, a objekti sa živom glazbom unutar kolektivno stambenih objekata do 23h uz jednokratno odobrenje. Za vrijeme turističke sezone u ljetnom razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, određuje se radno vrijeme i to najduže do 00h radnim danom, te 01h vikendom uz glazbu izvan kolektivno stambenih objekata. Radno vrijeme za ugostiteljske objekte na otvorenom prostoru, u ljetnom razdoblju, najduže je do 00h radnim danom, te 01h vikendom uz glazbu u objektima koji se ne nalaze u okviru kolektivno stambenih objekata.

Ugostiteljski objekti unutar grupe restorani poput objekata brze prehrane, izuzetno se, uz odobrenje nadležnog odjela grada Čapljine dozvoljava priprema, prodaja i dostava hrane i pića u razdoblju od 24-03h.

Što se tiče radnog vremena putničkih agencija one mogu poslovati svakim danom od 08-20h, a priređivači igara na sreću radno vrijeme mogu odrediti svakim danom od 07-23h osim nedjeljom i državnim praznicima.

Objekti u kojima se obavljaju obrti i obrtu srodne djelatnosti mogu poslovati svakim danom od 07-24h izuzev nedjelje.

Za pravne i fizičke osobe su predviđene novčane kazne ukoliko se ne budu poštovale odredbe ove odluke. 

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!