Logo
Ispiši ovu stranicu

Detalji o obustavi prometa na M-17 iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija

Istaknuto Detalji o obustavi prometa na M-17 iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Internet

Uslijed informacije o potpunoj obustavi prometa na magistralnom putu M-17, od 23. svibnja do 16. kolovoza,  uputili smo upit resornom ministarstvu zašto se obustava vrši u razdoblju kada je M-17 najprometnija, je li postojao drugi način poput noćnog rada ili prije početka sezone i zašto radovi traju tri mjeseca.

Iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija su nam uputili odgovor koji prenosimo u cijelosti:

JP Autoceste Federacije BiH je detaljnom analizom prometnog opterećenja kroz određena razdoblja dana, kao i u komunikaciji s lokalnim putničkim prijevoznicima, utvrdilo termine zatvaranja ceste na način da se omogući nesmetan promet kada su vršni sati te su na taj način minimizirani negativni efekti istoga.

Imajući u vidu sve naprijed navedeno želimo još jednom naglasiti kako će potpuna obustava prometa biti na snazi do završetka zemljanih radova na „kritičnom“ potezu pristupne ceste, nakon čega će promet teći uz naizmjenično propuštanje vozila, te se u razdoblju izvođenja radova i planiranih obustava, preporuča se korištenje alternativnih pravaca M17-Buna-Domanovići-Čapljina i M17 – Čitluk – Čapljina na kojima je moguće nesmetano prometovanje svih vrsta vozila bez ograničenja.

 Planiramo pratiti stvarno stanje prometa, te po potrebi korigirati i prilagođavati razdoblja zatvaranja magistralne ceste M-17 kako sigurnost prometa ne bi bila ugrožena o čemu će se javnost blagovremeno obavijestiti, te Vas ovim putem molimo za razumijevanje. - stoji u odgovoru Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Podsjećamo, izvođenje radova će se vršiti u tri faze. U prvoj fazi je potpuna obustava prometa, a u druge dvije prometovanje će se vršiti naizmjenično jednom prometnom trakom uz regulaciju semaforima.

Screenshot_1.png Screenshot_2.png

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 18 Svi 2022 10:02
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!