Logo
Ispiši ovu stranicu

Rekonstrukcija i rehabilitacija regionalne ceste Zvirovići - Tromeđa u završnoj fazi

Istaknuto Rekonstrukcija i rehabilitacija regionalne ceste Zvirovići - Tromeđa u završnoj fazi

   Kraju se bliže radovi na za Čapljinu značajnoj regionalnoj cesti R – 425a, dionica Zvirovići – Tromeđa. Podsjećamo, rekonstrukcija i rehabilitacija spomenute dionice u dužini od 5,8 kilometara počela je u svibnju 2019. godine, a rok za završetak bio je konac studenog prošle godine. U međuvremenu rokovi su očito prolongirani, a da nije problema s pandemijom korona virusa prometnica bi bila završena narodski kazano u pravi trenutak, uoči blagdana katoličkog Uskrsa, odnosno početka pune turističke sezone u Međugorju.

   Podsjećamo, dionica Zvirovići – Tromeđa, dio je regionalne ceste R – 425a, Trebižat (Čapljina) – Tromeđa (Čitluk) ukupne dužine 10,1 kilometar. Rekonstrukcija spomenute dionice odvijala se u tri faze, prva je bila od Zvirovića do Miletine (gradskog područje Ljubuškog) u dužini od 2,8 KM, ta dionica je u cijelosti prolazila čapljinskim područjem, druga faza od Miletine do Međugorja (bivši „Atlas”) uglavnom područjem Ljubuškog, dok treća dionica Međugorje (bivši „Atlas”) - Tromeđa u dužini 1,1 kilometar, prolazi u cjelini kroz općinu Čitluk. Pri izlasku s regionalne na lokalnu cestu Međugorje – Tromeđa, izgrađen je kružni tok, pa je prometovanje vozila olakšano, a skretanje za Čapljinu vidljivo s tim što mislimo da su natpisi mjesta na vertikalnoj signalizaciji. trebali biti uočljiviji, odnosno ispisani većim slovima.

   Dakle, regionalna cesta R – 425a prolazi područjem gradova Čapljine i Ljubuškog, te općine Čitluk. Samim tim je od značaja za svaku od tih zajednica. Za Čapljinu je zanimljiva zbog do pandemije korona virusa, većeg broja zaposlenih u Međugorju, na Tromeđi i gospodarskoj zoni Mostarska Vrata, kao i autobusnog prijevoza prema Čitluku i Mostaru. Rekonstrukcija i rehabilitacija regionalne ceste R – 425a od Zvirovića do Tromeđe izgradnjom autoceste na koridoru 5 c postala je usko grlo. Sada je to grlo skoro profunkcioniralo, kažemo skoro, jer na dijelu ceste na prilazu Tromeđi, još nedostaje jedan sloj asfalta, dok je u tijeku postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije. U svakom slučaju riječ je o projektu kojeg vrijedi pozdraviti, ne samo zbog važnosti za tri lokalne zajednice, nego i tisuća turista.

   Sredstva za rekonstrukciju i rehbilitaciju regionalne ceste R - 425a, dionica Zvirovići - Tromeđa, u iznosu od oko pet milijuna maraka, osigurala je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Medju1.JPG Medju2.JPG Medju3.JPG

D. Musa

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 24 Ožujak 2021 14:47
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!