banerRC212

U Čapljini: Potpisan sporazum o financiranju izgradnje nasipa za obranu od poplava Gabela Polja "težak" 6,48 milijuna maraka

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto U Čapljini: Potpisan sporazum o financiranju izgradnje nasipa za obranu od poplava Gabela Polja "težak" 6,48 milijuna maraka

   Sporazum o financiranju projekta izgradnje Obrambenog nasipa na prostoru Gabela Polja u salonu Gradske uprave grada Čapljine, potpisali su dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine i Zoran Đuroković generalni direktor Hrvatskih voda. Ovaj za najjužnije čapljinsko naselje – Gabela Polje, važan projekt, realizirat će se u sklopu prekograničnog projekta obrane od poplava grada Metkovića. Za veličinu projekta ilustrativan je podatak da će pored ostalog, biti izgrađeno čak devet kilometara nasipa! Procijenjena vrijednost ukupne investicije procjenjuje se na 6,484 milijuna maraka! Ukoliko natječajna procedura za odabir izvođača radova bude išla prema planu, projekt će biti završen u roku od tri godine.

   Projekt obrambenog nasipa obuhvaća izgradnju obrambenog nasipa, Ustave Glibuša, ustave Strimen, crpne stanice Glibuša, preljevne građevine s uređajem za kontrolirano ispuštanje voda u branjeno područje od poplava. Ovaj jedinstveni Obrambeni zaštitni sustav čine dva podsustava. Prvi obuhvaća naselja Jerkovac i Glibušu na području grada Metkovića u R. Hrvatskoj, a drugi dio podsustava obuhvaća Gabela Polje na području grada Čapljine u BiH. Cilj projekta je stavljanje u funkciju oba podsustava u zajednički učinkovit sustav obrane od poplava.

   Svečanom potpisivanju sporazuma nazočili su prof. dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, Irina Putica predstavnica Hrvatskih voda, zatim Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja R. Hrvatske, Mario Šiljeg državni tajnik, u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja R. Hrvatske i drugi.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 12 Studeni 2020 08:29
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!