banerRC212

Petak, 13 Svi 2022

Uskoro više od 100 novih parking mjesta ispod mosta dr. Franje Tuđmana u Čapljini

Građevinski strojevi su česta pojava u gradu Čapljini. Jedan od projekata koji je privukao pažnju je izrada parking mjesta ispod mosta dr. Franje Tuđmana. 

Luka Leko, inženjer iz tvrtke Putovi Grude d.o.o. nam je kazao kako će Čapljinci imati na raspolaganju više od 100 parking mjesta koji će biti omeđeni sa više od 300 kvadrata zelene površine. 

- Urađena je komplet odvodnja. Odrađeno je preko deset slivnika koji su povezani korugiranim cijevima i odvedeni su u upojni bunar. Imat će dva prilaza za pješake i ljude s posebnim potrebama. - ističe Leko. 

 

Možemo kazati kako parking mjesta nikad dosta, a ni zelenih površina koje će krasiti upravo ovaj parking. Dakle, izvođač radova su Putovi Grude d.o.o. i tvrtka Rotim iz Čapljine zadužena za ivičnjake. Završetak radova planiran je sljedećeg tjedna. 

 

 

Na Veletržnici u Tasovčićima uz trešnje novost je i mahuna

Na Veletržnici u Tasovčićima prve trešnje i mahune su se mogle naći na ponudi.

U usporedbi s cijenama prošlotjednog barometra, cijene su za većinu povrtnih kultura nešto niže.

Cijena mahune koja se u tragovima mogla pronaći na Veletržnici je 5 KM. Mladi krumpir se cijenio od 1,1-1,4, a 0,9-1,2 za stari. Cijena kupusa je od 0,4-0,6, karfiol je 1-1,2 kao i kelj. Tikvice su od 1,2-1,5, kao i crveni luk. Na veletržnici se može pronaći i domaći bijeli luk čija je cijena od 4-5 KM.  Brokula je od 2-2,5, a zelena salata od 0,8-1. Raštika se cijeni 2-2,5, a krastavci su od 1,2-1,4.

Blitva i špinat su 1, a peršin i celer od 4-5 KM. Prasa se cijeni od 1-2, a mrkva od 1-1,2. Cikla je od 1,6-1,8.

Kad je u pitanju ponuda voća, domaćeg ima na kapaljku, a na početku spomenute trešnje se cijene od 3-5 KM, a jagode su od 3,6-4,2 KM.

Sve navedene cijene su na veliko.

Ispred Veletržnice, ponuda je kao i uvijek raznolika.

Sir se kreće od 5 KM mladi s Podveležja, do 20 KM suhi ovčji s Morina i Zelengore, te Livanjski u kolutovima. Kravlji sir iz mjeha se cijenio 10; ovčji 18, a miješani je 12 KM. Bilo je i nemasnog sira koji se cijenio 5 do 6 KM kilogram. Kajmak se kreće od 16 do 20 KM po kilogramu. Mogu se kupiti i domaća jaja po cijeni od 0,40 KM po komadu. Riba – somići i morska srdela su bili po 6 KM, šaran i pastrva 10, a lubin i orada su 15 do 20 KM, ovisno o veličini.

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!