banerRC212

Sarajlije ekipni pobjednici, a Sarajlija iz Ljubljane najbolji 'tricaš'

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Sarajlije ekipni pobjednici, a Sarajlija iz Ljubljane najbolji 'tricaš'

   Na Športskom centru u Čapljini održan je šesti po redu turnir ulične košarke, streetball challenge. Pobjednik je ekipa 3X iz Sarajeva, koja je u finalu nadigrala G-unit iz Bara u Crnoj Gori 17:15. Na polovici utakmice Barani su imali vodstvo 11:5, ali su završnici popustili što je ekipa 3X iskoristila i košem nekoliko sekundi prije kraja, stigla do trijumfa.

    U gađanju trica natjecalo se osam igrača među kojima četvorica Čapljinaca – Leo Krmek, Ivan Bošnjak, Aco Puhalo i Drago Alilović. Ostao je dojam da su domaći mogli i bolje proći da nisu kod izvođenja ukupno pet udaraca s različitih pozicija bili brzopleti. Pobijedio je Mirza Sarajlija. Slovenac iz Ljubljane, koji je u „pripetavanju“ bio bolji od Maria Palameta.

    Litvanci su bili šampioni u zakucavanju. Ostali igrači kada su vidjeli kako to rade Litvanci, izgubili su volju za nadmetanje, pa su tako na megdan izišli samo gosti iz daleke Litve – Richards Žutgurs i Roberts Žubulis. Na kraju je pobijedio Žutgurs, koji je završno zakucavanje izveo skokom preko šest mladića. Nastup Litvanaca bio prava atrakcija. Turnir ulične košarke jedan je od športskih sadržaja manifestacije "Lipanjske zore".

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend