banerRC212

Osipa se Prva košarkaška liga: Čapljina odustala od elite igrat će ligu Herceg-Bosne

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Osipa se Prva košarkaška liga: Čapljina odustala od elite igrat će ligu Herceg-Bosne

    Nakon Čelika iz Zenice i Čapljina je povukla ručnu, u idućoj sezoni umjesto u Ligi 13, čak se spominjala i Liga 16, igrat će ligu Herceg-Bosne. HKK Čapljina je javnost o tome obavijestila priopćenjem upućenim 7. rujna. U priopćenju kao glavni razlog za takav potez navode mnogobrojne nepoznanice uoči početka sezone i to ne samo ove nego i nekoliko prethodnih. Kako se ističe u priopćenju za javnost još uvijek se ne zna „niti tko će sve nastupati u Prvoj ligi, kakav će biti sustav natjecanja, propozicije natjecanja i slično”, stoji u priopćenju, a zatim se naglašava:

   „Ne želimo ponavljati scenarij s početka protekle sezone kada smo odgovore na ova pitanja dobili neposredno pred početak natjecanja, a riječ je o bitnim pitanjima od kojih ovisi mnogo toga u pripremama kluba. Smatramo da su takve bitne stvari trebale biti riješene još prije mjesec dana, odnosno u vrijeme kada ozbiljni klubovi i počinju s pripremama za narednu natjecateljsku sezonu”.

   Iz HKK Čapljina dalje ističu da „financijska situacija nije razlog za ovakvu odluku, za što je najbolji dokaz da u ovu sezonu naš klub ulazi bez prethodnih dugova.” U priopćenju se dalje navodi da klub ima snažnu podršku „kako grada Čapljine, tako i od drugih sponzora i ljubitelja sporta.” Kao drugi ozbiljan razlog za navedenu odluku iz HKK Čapljina ističu da se unatoč financijskoj stabilnosti samo po sebi postavlja pitanje „koliko je svrsishodno dovoditi mnogobrojne igrače 'sa strane' ako klub nema kvalitetnu bazu domaćih igrača.”

   U zaključnom dijelu priopćenja za javnost konstatira se da će „...politika našeg kluba u ovoj, a i narednim sezonama biti razvijanje podmlatka i ulaganje u svoje igrače, te se nadamo u nekom skorijem periodu povratku u Prvu ligu s domaćim kadrom u prvom planu”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Upravni odbor HKK Čapljina. (dmu)

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!