banerRC212

Andrija Jurković sportski direktor GOŠK-a: Ne odustajemo ni od prvog mjesta ni od infrastrukturnih projekata“!

Istaknuto Andrija Jurković sportski direktor GOŠK-a: Ne odustajemo ni od prvog mjesta ni od infrastrukturnih projekata“!

   Daleko ljepše planove imali su u redovima GOŠK-a iz Gabele u 2019. godini, od ostvarenja. Jednostavno rezultatski učinak nije se poklopio s jubilejem, stogodišnjicom kluba. Umjesto slavlja i najavljivanog turnira povodom jubileja, Trojanci su ispali iz Premijer lige, a nisu blistali ni jesenas u Prvoj federalnoj nogometnoj ligi. Uz pripreme za drugo klupsko stoljeće u GOŠK-u još slažu dojmove minule godine. Ispadanje iz 'Premijere' već je stavljeno ad acta, dok o minuloj polusezoni Andrija Jurković, sportski direktor kluba kaže:

   -Na početku priprema za proteklu polusezonu u Prvoj ligi Federacije, po ispadanju iz Premijer lige, formirali smo sasvim novu ekipu. Veliki broj igrača koji je igrao u premijer ligi napustio je klub, potom smo pristupili dovođenju igrača. Išli smo s ambicijama borbe za sami vrh tablice. Dovodili smo igrače i po preporuci i ono što smo mi znali, smatrali smo da će u ovoj ligi odgovoriti kvalitetom, međutim ne možemo biti zadovoljni s četvrtim mjestom i osvojenih 25 bodova, očekivali smo puno više. S druge strane je činjenica da je ekipa bila sastavljana od dvadeset novih igrača koji su došli sa svih strana, da je to valjalo uigrati i ukomponirati da bi se postigao rezultat. Nismo do kraja nezadovoljni, ali nismo ni sretni postignutim, tako da smo se po završetku prvenstva zahvalili petorici igrača. U zimskom prijelaznom roku nastojat ćemo dovesti šest, sedam kvalitetnih igrača u svim linijama, pokušati ostvariti naš cilj, a on je prvo mjesto. Bit će teško, međutim nismo izgubili volju i želju, pa ćemo vidjeti što će vrijeme pokazati“, kaže direktor Jurković, te na konstataciju da je na domaćem terenu protiv klubova iz donjeg djela ljestvice, izgubljeno šest bodova, nastavlja:

   „Imali smo pet utakmica koje smo dobro otvarali, imali rezultatsku prednost, a na kraju je nismo uspjeli očuvati. Vjerojatno to danak velikog broja novih igrača koji nisu bili dovoljno uigrani, a jedan dio nije ni kvalitetom mogao adekvatno odgovoriti ciljevima. Nogometnim žargonom kazano prosuli smo šest bodova, koji bi nam itekako dobro došli i koji bi nas sto posto, držali u utrci za prvo mjesto. Međutim, tu smo gdje smo, ne možemo iz ove kože, idemo dalje radit, boriti se, vidjet ćemo što će ispasti na kraju“.

    -Prema Transfermarketu GOŠK ima najskuplju ekipu u Prvoj ligi Federaciji, čak 250.000 eura skuplju od Olimpika, koji bježi devet bodova?

   -Pratimo to, svakako da nam je drago zbog tog podatka, međutim ja stvarno ne znam na koji način se pravi ta lista, tko procjenjuje vrijednost igrača. Je neću reći da je njihova vrijednost ta, ili da je manja ili veća, međutim to je sve valjalo ukomponirati, uigrati. Većina igrača nije nikada skupa igrala, možda su oni imali pojedinačni kvalitetu, međutim da bi ste napravili neki ozbiljan posao, neki ozbiljan rezultat, ekipa se mora stvarati bar dvije godine, jednu godinu uigravati da bi druge godine moglo ići na rezultat. Ponavljam, uoči sezone doveli smo dvadeset novih igrača i očito nismo uspjeli ono što smo planirali - uigrati i ukomponirati ekipu koja bi mogla odgovoriti rezultatskim izazovima. Ostaje nam pojačati se ove zime i s novim trenerom Vukašinom Trivunovićem uigrati ekipu i nastojati odgovoriti konkurentima. Naravno neće se pitati nas sve, ali svakako će nas se pitati puno toga.

   -U prvenstvo ste ušli s najavama da će vam prioritet biti infrastruktura – reflektori, uređenje partera oko stadiona, travnjak…?

   -Pazite to su sve činjenice, međutim ja od kada radim u klubu, a to je nekih desetak godina, mi nismo ni jednu sezonu ušli bez ambicija u prvenstvu. Ljudi koji rade u klubu koji čine upravu, zajedno sa mnom i predsjednikom kluba Ilićem (Lujom op. a.), mi uvijek imamo ambicije. Ponekad se te ambicije ostvare, ponekad ne ostvare, ali nikada nismo ušli u prvenstvo da ga igramo pa što ispadne, uvijek nam je prioritet bilo prvo mjesto! Jest nam prioritet bio i još uvijek je, infrastrukturni dio, htjeli smo usporedo s tim i s ekipom praviti neke pomake, htjeli smo se vratiti u Premijer ligu, još uvijek nismo odustali od toga. Što se tiče infrastrukturnih projekata i dalje su aktualni, parter oko stadiona je već trebao biti urađen, ne odustajemo ni od reflektora, vidjet ćemo u kojem smjeru će to ići.

   Dakle, GOŠK ostaje GOŠK, planova ne nedostaje, možda oni za promatrače sa strane djeluju utopijski, međutim Gabeljani su pokazali da znaju rušiti granice između stvarnog i imaginarnog.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaUtorak, 31 Prosinac 2019 13:37
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend