banerRC212

Iskorak čapljinskog trećeligaša Višića - Igralište na Čaerima dobilo rasvjetu!

  • Napisao/la d.musa FOTO: visici.com
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Iskorak čapljinskog trećeligaša Višića -  Igralište na Čaerima dobilo rasvjetu!

Stadion Čaeri, kako Višićani vole reći, za igralište nogometnog trećeligaša Višića, dobio je rasvjetu! Jesu Čapljina i GOŠK poznatiji i po rezultatima priznatiji čapljinski klubovi međutim prvu rasvjetu dobilo je igralište u Višićima. To je podatak koji marnim Višićanima puno znači. Inače, neposredno poslije zadnjeg rata HNK Višići kao jedan od šest čapljinskih nogometnih klubova, rezultatski nije zaostajao za spomenutim Čapljinim i GOŠK-om, međutim vrijeme je učinilo svoje. U proteklih desetak godina četiri kluba – Neretva (Čeljevo), Sloga (Trebižat) i Lipanjske zore (Domanovići) su se ugasila, dok su Višićani prije pet sezona svojevoljno napustili Drugu nogometnu ligu i nastavili se natjecati u Trećoj, odnosno Ligi Hercegovačko-neretvanske županije. Međutim, nogometni žar nije popuštao.
HNK Višići se s promjenjivim uspjehom nastavio natjecati u trećoj ligi. Održala se i tradicija organiziranja ljetnih malonogometnih turnira koji imaju tradiciju od šezdesetak godina, a očito se u potaji kovali i ambiciozniji planovi, koji su doveli do organizacijskog iskoraka. Zanimljivo, poticaj za postavljenje rasvjete bile su prilike s igračkim kadrom. Naime, kako je većina igrača zaposlena ili se školuje, to znači da ne mogu trenirati. Imajući to na umu, te činjenicu da ni ambicije zvane Druga liga, nisu splasnule, vrijedni entuzijasti oko kluba, odlučili su se na postavljanje rasvjete koja će omogućiti treniranje! Sada kada je rasvjeta postavljena stvoreni su preduvjeti i za ambicioznije planove.
„imamo podršku gradonačelnika Čapljine i sponzora“, naglašava Dinko Bošković, predsjednik HNK Višići, te razlaže:
„Kada ljudi vide da radite, da imate viziju, onda ima i razumijevanja. Uspjeli smo dovršiti rasvjetu, naši reflektori su prosvijetlili 24. listopada, uredili smo travnjak, uređujemo zid oko stadiona, a u planu su još neki radovi, ali ne bi istrčavao dok to ne bude. Tada će se znati sve od sponzora do podupiratelja“, naglašava pomalo tajanstveni predsjednik Bošković.
Trener, a po potrebi i igrač Goran Bule, zadovoljan je rezultatskim učinkom, odnosno pobjedama u prvih šest kola uz 26:1 razliku pogodaka.
„Drago mi je što prije svega imamo svoju ekipu, momke iz Višića i okolice. Mi smo dobro odradili protekli dio sezone, a i uprava radi odličan posao. Uz rasvjetu i uređenje glavnog terena, počelo se raditi i na pomoćnom, čime se stvaraju uvjeti za dalji napredak. Atmosfera u i oko momčadi je odlična, pa je trenutačno u klubu milina raditi. Do kraja sezone nadam se i kojoj noćnoj utakmici“, ističe trener Bule.
Ako se uz navedeno ima na umu da Višići imaju i ponajbolje mlade igrače, dva puta uzastopno pobjednici su čapljinske lige mjesnih zajednica, za mlade, onda se može reći da za budućnost nogometa u po broju stanovnika najvećem čapljinskom naselju, ne treba brinuti.

 

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend