banerRC212

Startalo boćarsko prvenstvo BiH: Grude u derbiju "uništile" aktualnog prvaka, Čapljini bodovi u Rastovači

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Startalo boćarsko prvenstvo BiH: Grude u derbiju "uništile" aktualnog prvaka, Čapljini bodovi u Rastovači

   Startalo je boćarsko prvenstvo BiH, prvo koje će se igrati u dva ciklusa, odnosno dvije polusezone, jesen – proljeće. Prvo kolo donijelo je derbi susret između poslovično jakih Gruda i prvaka Neuma, na kraju su se radovali domaći koji su uvjerljivije od svih očekivanja 15:9 savladali neumske „gusare”. Može se reći da su domaći posao završili u prvoj „turi”, dobili su sve četiri partije što je u nastavku bilo nedostižno za goste. U drugoj „turi” Neum je dobio obje brzinske discipline – brzinsko i štafetno izbijanje, međutim izgubio je oba precizna, pa je domaćim boćarima uoči završne „ture” trebao samo bod za pobjedu, dobili su tri i na koncu slavili, što bi im s obzirom na papirnate prognoze, moglo donijeti i jesenski naslov.

   Velika borba vodila se u Rastovači kraj Posušja, o čemu osim tjesne pobjede Čapljinaca 11:13, govori podatak da su čak tri discipline završene neriješenim rezultatima. U uvodnom meču Ante Dedić Šampion, povratnik u redove Čapljine, uspio je nadigrati domaćeg kapetana Matu Grubišića i tako gostima otvoriti vrata pobjede, bez obzira što je taj dio utakmice završen neodlučeno 4:4. Bura je dobila par i trojku, dok je u zanimljivom krugu Ante Juka nadigrao Vladu Sentića 18:15. Tehničke discipline donijele su minimalnu prednost gostima, koji su dobili obje trkačke discipline - brzinsko i štafetno izbijanje, dok je Ante Dedić podijelio plijen s vladom Sentićem u preciznom izbijanju 11:11. Domaćinu se ukazala prilika nakon što je Sentić u pojedincu nadigrao Antu Juku, međutim domaća trojka je izgubila, dok su dvije preostale partije završene neodlučeno. U odličnom krugu Mate Grubišić i Ante Dedić imali su po 23 pogotka, pa je u paru domaćima trebala pobjeda, a gostima bod. Međutim, domaća kombinacija Ante Bašić/Marinko Grubišić, nije uspjela nadigrati dvojicu najstarijih igrača na terenu - Veselka Buntića i Dušana Blagoja, partija je završena neriješeno 8:8, a time su i bodovi otišli s gostima.

   Rezultati 1-og kola Prve boćarske lige BiH, Grude: Grude – Neum 15:9, Rastovača kod Posušja: Bura – Čapljina 11:13, Prolog kod Ljubuškog: Rastok – Široki 14:10.

   Utrku su povele Grude. Zbog nastupa juniorske reprezentacije BiH, na Svjetskom juniorskom prvenstvu u talijanskom Alassiu, u prvenstvu slijedi dvotjedna stanka.

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend