banerRC212

Tercet asova čapljinskog sporta za istim stolom!

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Tercet asova čapljinskog sporta za istim stolom!

   Slučaj je htio da ovih dana za jednim stolom uočimo trojicu istinskih velikana čapljinskog sporta, bivše nogometaše Emira Ćerića zvanog Ćika i Antu Markotu, te rukometaša Dragana Sutona. O kakvi je sportskim veličinama riječ može se zaključiti i iz šturih podataka. Emir Ćerić – Ćika, trenutačno pomoćni trener Čapljine, uz matični čapljinski Borac, nosio je dres Veleža, Leotara iz Trebinja, Sarajeva, Rijeke i Las Vegasa. Da, Las Vegasa, gdje je dijelio svlačionicu s čuvenim Eusebiom, igrao protiv Pelea! U Rijeci je igrao s Josipom Skoblarom, zlatkom kopačkom Europe, u Leotaru je bio najbolji strijelac Druge lige Zapad... Uglavnom, sedamdesetih godina bio je strah i trepet za vratare na ovim prostorima, a prelaskom u Las Vegas u tandemu s Eusebiom, noćna mora u tamošnjoj nogometnoj ligi. Sportski kroničari će za Ćiketa reći da je prvo ime čapljinskog nogometa, uopće. Nakon završetka igračke karijere trenirao je matični Borac, danas Čapljinu, klubove u Norveškoj, da bi se unazad godinu dana ponovo skrasio u Bjelavama.

   Ante Markota, britki znalac nogometnih terena, također je nosio dres Borca, odnosno Čapljine. Kao mladom igraču trener mu je bio upravo Ćerić, koji ga je s osamnaest godina „ubacio u vatru”, nakratko je kao junior bio u Dinamu, gdje baš nije bio strpljiv, zatim Dubrovniku, Čapljini, Neretvi iz njegova rodnog Čeljeva, te GOŠK-u. S obzirom na kvalitetu za igrača Markotu se može reći da je mogao i više, što bi sigurno ostvario da se u karijeru nije umiješao minuli rat. Jedno vrijeme radio je kao trener mlađih uzrasta Čapljine, a odlične rezultate postigao je sa ŽNK Čapljina, nakon čijeg gašenja je neko vrijeme vodio ŽNK Metković. Uglavnom, danas dodatno po potrebi, trenira svoje bivše igračice prije svih Veroniku Terzić i Anu Bakalar, koje igraju za hrvatske prvoligaše i reprezentaciju.

   Za ovim dvojcem velikih nogometnih arena ne zaostaje ni Dragan Suton, bivše ubitačno krilo Borca, nakon rata Čapljine, pa mostarskog Veleža i Mehanike iz Metkovića. Uz zavidnu karijeru, Suton se afirmirao i kao vrstan trener s Čapljinom je u dva navrata igrao Premijer ligu, igrao finale rukometnog kupa BiH, osvajao trofeje s mlađim uzrastima, vodio juniorsku reprezentaciju BiH... O njegovom trenerskom umijeću najbolje govore imena igrača koje je kao trener lansirao. To su u prvom redu Nikola Prce, Ante Kukrika, Nikola Đono, zatim Davorin Prskalo, rukometašica Katarina Pavlović i njezin brat Dragan Pavlović...

   Da se vratimo početku, tercet asova za stolom nismo pitali koje su teme razgovora, čapljinski sport iz vremena kada su oni igrali ili aktualne teme. U svakom slučaju zanimljivo ih je bilo vidjeti za istim stolom.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 06 Rujan 2019 16:39
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend