banerRC212

GOŠK na prigodan način proslavio stotu obljetnicu kluba, a predsjednik Ilić najavio: 'Investicije velike za Zagreb, a ne za Čapljinu'

  • Napisao/la D.Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto GOŠK na prigodan način proslavio stotu obljetnicu kluba, a predsjednik Ilić najavio: 'Investicije velike za Zagreb, a ne za Čapljinu'

Prigodnim druženjem članova uprave, predstavnika mjesnih zajednica Gabela i Gabela Polje, sponzora i prijatelja kluba, kojem su prisustvovali dr Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine sa suradnicima, Pero Knežević, dopredsjednik Gradskog vijeća, te Donko Jović, ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko-neretvanske županije, NK GOŠK obilježio je stotu godišnjicu djelovanja.

Valja reći da su svečanosti prisustvovali i predstavnici HNK Čapljine, drugog čapljinskog federalnog prvoligaša.
U kraćem obraćanju Lujo Ilić, predsjednik GOŠK-ove uprave, kazao je da je riječ o svojevrsnom nastavku proslave započete tijekom 29-og nogometnog memorijala „Andrije Ankovića“ u veljači, ove godine.
„Plan je bio da se sastanemo u šestom mjesecu po završetku prvenstva, međutim kako smo ispali iz Premijer lige, bilo je prečih poslova, pa smo ovo okupljanje prolongirali za početak prvenstva“, kazao je predsjednik Ilić, te naglasio:
„Što se tiče projekata kluba, nećemo stati, to što ćemo raditi veliko je i za Zagreb, a ne za Čapljinu. Znači veliko je za Zagreb, a ne za Čapljinu! Kreće parking, mijenjanje travnjaka i reflektori, koji će osvjetljavati od Ljubuškog, Čapljine, sve do Mostaru. Znači Zrinjski ne mora igrati Europu u Širokom, moći će doći u Gabelu igrati, kao i bilo koji klub kojem bude trebalo, moći će igrati na GOŠK-om stadionu. Sve to radimo zato što će i GOŠK u budućnosti igrati Europu“, kazao je u svom osebujnom stilu Lujo Ilić, predsjednik GOŠK-ove uprave, burno pozdravljan od pristaša kluba.
Dr, Smiljan Vidić, čapljinski gradonačelnik, uz čestitke slavljeniku, kao posebno primjerenu naglasio je suradnju između mjesnih zajednica Gabele i Gabela Polja.
„Kada sam dobio poziv za ovo naše zajedničko druženje odmah sam rekao da ću doći iz više razloga. Nije to samo GOŠK nego ima i puno drugih stvari, ja ću spomenuti jedno, a to je zajedništvo između mjesnih zajednica Gabela i Gabela Polje. Nije ovo prilika za političke govore, niti to želim, ali ću reći - Mislim da nam svima mora biti jasno da kao najmalobrojniji narod u BiH, ne možemo postići svoja politička prava, a onda i sva ostala, jezična i kulturna, pa i sportska, ako nema tog zajedništva“, naglasio je uz ostalo dr. Vidić, gradonačelnik Čapljine.
Valja reći da oko sportskih planova u tekućoj sezoni, nije bilo riječi. Međutim, kako su u neformalnim razgovorima isticali predstavnici uprave kluba, pred GOŠK-om je pravi izazov, biti prvi klub u BiH, koji će se odmah po ispadanju vratiti u najviši rang. S obzirom da imaju taj prikriveni cilj, sve je jasno, poslije dobrog uvoda s novom momčadi, „Trojanci“ snuju planove za Premijer ligu.
Valja reći da je posebna atrakcija večeri bila velika torta, u stvari stilizirani grb slavljenika iz Gabele. Oko izrade torte zaista su se svojski potrudili u čapljinskoj slastičarnici „Marlena“, koja je lijepim darom upotpunila GOŠK-ovu svečanost. Tijekom druženja prisutne je zabavljala grupa „Galeb“ iz Mostara.
D. Musa

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 29 Kolovoz 2019 15:55
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend