banerRC212

Ekrem Koso pobjednik šahovskog turnira u Čapljini

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Ekrem Koso pobjednik šahovskog turnira u Čapljini

   Prigodni turnir u povodu Dana općine, 4. listopada, organizirao je Šahovski kluba Čapljina. Turnir je otvorio i prvi potez povukao dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina. Igralo se po švicarskom sustavu, sedam kola, deset minuta po igraču.

    Pobjednik turnira je Ekrem Koso koji je iz sedam partija osvojio 5,5 poena, drugi je bio Almir Mataradžić sa osvojenih također 5,5 poena, ali slabijim količnikom. Treće mjesto osvojio je Ante Pehar, mladi Čitlučanin koji je sakupio 5 poena kao i četvrtoplasirani Vladislav Prskalo. Peti je bio Zvonimir Karlović koji je iz sedam partija osvojio 4,5 poena itd.

    Na turniru u Čapljini, nastupilo je dvadeset igrača, različitih dobnih skupina. Tako primjerice najmlađa Ruža Raič još nije napunila deset godina, dok su neki od starijih sudionika zašli u osmu deceniju života. Tako bi se moglo reći da je šahovski turnir u Čapljini, bio je igra za mlade i stare.

    Treba istaknuti da Šahovski klub Čapljina godišnje organizira četiri turnira koji polako postaju dio tradicije, uz turnir u povodu Dana općine, još se igraju božićno-novogodišnji, pa uskršnji turnir, te turnir u povodu oslobodilačke akcije "Lipanjske zore" u lipnju.


Poslijednja izmjena danaSrijeda, 03 Listopad 2018 12:46
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend