banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

Mladi u Čapljini iskazali veliki interes za pokretanje posla uz podršku Caritasovog programa Your Job

U organizaciji Caritasa Bosne i Hercegovine i Grada Čapljine u Čapljini je za mlade od 18 do 30 godina organizirano predstavljanje projekta programa “YourJob”. U okviru ovog projekta raspisan je natječaj za financiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog poduzeća. Mladi u Čapljini iskazali su veliki interes za ovaj projket,  info sesije o natječaju održane su u u prostorijama Gradske uprave Čapljina i Caritasovim prostorijama u Domu Betanija a ukupno je sudjelovalo 26 mladih ljudi koji imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti vlastiti posao. Riječ je o programu kojeg je Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s Caritasom Austrije, uz financijsku potporu Austrijske razvojne agencije pokrenuo kako bi pridonio povećanju zapošljavanja mladih, puni naziv ovog projekta je „Mladi svladavaju problem regionalne nezaposlenost putem poslovnih mogućnosti na Balkanu.”

U tonskom prilogu poslušajte što su o projektu kazali Anita Kožul, savjetnica za zapošljavanje mladih projekta Your Job i  dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine.

Poticaje za nabavku traktora i(li) priključka dobilo četvoro Čapljinaca

   Donko Jović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko-neretvanske županije, koncem prošle godine potpisao je Odluku o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore – model kapitalnih investicijskih ulaganja – subvencija nabave traktora i priključaka za traktore. Novčane potpore dobilo je ukupno osam klijenata, od čega je polovica četvoro, s područja Čapljine. S čapljinskog područja potpore su dobili poljoprivrednici iz Čeljeva, Rečica na Dubrvama, Domanovića i Višića. Iznosi potpora kreću se od 471 KM pa do 3.625 KM koliko je dobio klijent s područja Čapljine.

   Inače, potpore se isplaćuju temeljem Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji shodno članku 6. Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2019. godinu.

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend