banerRC212

EUROPSKA GODINA KULTURNE BAŠTINE U PROGRAMU RADIOPOSTAJE ČAPLJINA

  • Napisao/la Ivanka Džajić
  • Objavljeno u Najave
Istaknuto EUROPSKA GODINA KULTURNE BAŠTINE U PROGRAMU RADIOPOSTAJE ČAPLJINA

Emisije iz ciklusa: Nacionalni spomenici BiH na području čapljinske općine emitirat će se srijedom.

Europski parlament i Vijeće donijeli su odluku da će 2018. godina biti Europska godina kulturne baštine. Želeći dati svoj doprinos, Radiopostaja Čapljina pripremila je poseban projekt. Riječ je o ciklusu emisija u kojima će biti predstavljeni nacionalni spomenici Bosne i Hercegovine na području čapljinske općine.
Nacionalni spomenici su dobra od najviše vrijednosti i značaja za državu Bosnu i Hercegovinu.


Taj status u općini Čapljina imaju: 1.Rimska vila u Višićima, lokalitet Kućišta, s ostacima iz rimskog antičkog razdoblja, ranog i kasnog srednjeg vijeka; 2. Utvrđena kasnoantička vila Mogorjelo; 3.Arheološko područje Gabela; 4.Crkva Uspenja Presvete Bogorodice s pokretnom imovinom i nadgrobnim spomenicima u Gabeli; 5.Pašića kula s dvorima na Bivoljem Brdu;6. Most u Klepcima; 7. Rt kula ( Kulina na rijeci Krupi) u Dračevu; 8.Gradsko područje Počitelj, i 9. Crkva Preobraženja Hristovog u Klepcima.
Emisije iz ciklusa: Nacionalni spomenici BiH na području čapljinske općine emitirat će se srijedom od 11 sati. Prva u nizu bit će emitirana 27.lipnja 2018.g.
Autorica projekta je Ivanka Džajić, dipl. novinarka , ravnateljica i glavna urednica Radiopostaje Čapljina , a stručna suradnica Ivanka Miličević Capek, magistrica arheologije i dipl. etnologinja, ravnateljica Zavoda za zaštitu kulturno-povijesne baštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 26 Lipanj 2018 13:44
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend