banerRC212

Pokladni dani u Trebižatu - Čapljini nastavljaju se "Karneval festom" u nedjelju 11. veljače

  • Napisao/la D.M.
  • Objavljeno u Najave
Istaknuto Pokladni dani u Trebižatu - Čapljini nastavljaju se "Karneval festom" u nedjelju 11. veljače

Što se iza brda valja, tek će se vidjeti, ali rekordni odziv mališana na Male maškare odličan je uvod za pokladne svečanosti u Trebižatu i Čapljini, koje slijede. Kao i proteklih godina Male maškare su održane na Domu kulture u Trebižatu. Po posjetu očito je bilo da je ova manifestacija zaživjela, odnosno da su uz velike, Male maškare „odrasle“. Ustalio se i program – glazba, ples, spaljivanje jedinice, darovi za djecu…

Nastavak 54. Pokladnih dana u Trebižatu – Čapljini, slijedi u nedjelju kada je na programu „Karneval fest – 2018.“ Protokol te manifestacije je već godinama poznat, okupljanje u Trebižatu u prijepodnevu, pa „pohod“ na Čapljinu, mimohod kroz grad i u 15 sati karnevalski program na središnjem gradskom trgu kralja Tomislava. Valja istaknuti da organizatori HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat na Karneval festu očekuju 1500 sudionika.

U utorak, 13. veljače, na programu su „Završne maškare“. Program će početi „pučno u podne“ promenadom motorizirane povorke kroz Trebižat, Čapljinu i okolna naselja. Vrhunac karnevala bit će suđenje Marku Krnjevalu na Domu kulture u Trebižatu, nakon čega slijedi Bal pod maskama uz Slavonija band. Završni čin bit će dodjela nagrada za najuspješnije maske.

Raspoloženi organizatori priželjkuju vrijeme bez kiše u udarne dane, te obećavaju program i zabavu na razini najuspješnijih pokladnih dana. Pokrovitelj manifestacije bit će općina Čapljina, odnosno općinski načelnik.

Valja reći da su dvije karnevalske skupine članice HKUD-ova „Seljačka sloga“ Trebižat i „Zora“ iz Struga i Gorice, nastupom na „Samoborskom fašniku“, proteklih dana već imale generalnu provjeru, pred nastup za domaću publiku.

Poslijednja izmjena danaPetak, 09 Veljača 2018 11:48
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend