banerRC212

Više od igre – zabava i razonoda

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Najave
Više od igre – zabava i razonoda D. Musa

Tijekom ljetnog razdoblja niz se turnira odigra u Hercegovini. Različiti su po kvalitetu i visinama novčanih nagrada, a memorijalni turnir "Ilija Jerinić" koji se igra u stolačkom naselju Prenj, jedan je od specifičnijih. Turnir se igra na kako mještani kažu "stadionu Dumin čaer", na travnatom terenu, pa koliko trava izdrži.

Kako nagradni fond nije velik 4.500 KM na zadovoljstvo gledatelja, zaobilaze ga razvikane malonogometne zvijezde, pa posjetitelji po nekoliko stotina svaku večer, uživaju u klasičnom malom nogometu, gdje je nadigravanje, a ne nagrada, smisao sudjelovanja.
Turnir prati i posebni ugođaj, s kompletnim vikendaškim menijem, pa dok igrači trču za loptom, gledatelji mogu prezalogajiti, okrijepiti se pićem, a onda se vratiti najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Nema žurbe, nema strke, nema neuroze, ne strahuje se od svakog poteza, navija se za nogometnu ljepotu, a ponekad bome dribla i do besvijesti. Virtuozi s loptom znaju na Duminu čaeru izvoditi prave majstorije.
Međutim, kao i svi turniri i malonogometni turnir Ilija Jerinić ima svoje pobjednike. Ove godine je to ekipa Marko Bošković I, koja je u finalu nadigrala svog imenjaka Marko Bošković II s 3:0. Treće mjesto pripalo je momčadi Dom zdravlja Stolac. Prvoplasiranom sastavu pripala je novčana nagrada od 3.000 KM, drugoplasirani Marko Bošković II osvojio je utješnih 1.000, a trećeplasirani Dom zadravlja Stolac 500 KM. Kao i na ostalim turnirima proglašeni su i najbolji pojedinci, a ove godine to su bili Dario Markić, najbolji igrač, pa Zoran Čoko najbolji vratar, dok je priznanje za najboljeg strijelca ponio Goran Bošković. Nagrade najboljima uručio je Stjepan Bošković, stolački načelnik.
Međutim, nije mali nogomet jedina zanimacija u Prenju, prati ga i natjecanje u povlačenju konopa. Ove godine u finalu snagu su odmjerili Pješivac i Kamenolom Brštanik Kremnica. Prema očekivanju jači su bili momci iz kamenoloma, koji su na kraju sa suparnicima podijelili nagradu – pečeno janje. Izazov su u vidu nagradne igre, imali i gledatelji, pa je tako na završnoj večeri prva nagrada bila zavidnih 500 KM.
"Uz nogomet naš cilj su zabava i druženje", kaže Slavko Jerinić marni organizator turnira, te dodaje da se "ta formula proteklih godina pokazala dobitnom kombinacijom."
Uglavnom, tko dođe na turnir u Prenju, nije mu dosadno.

 

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 10 Rujan 2017 08:05
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend