banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

I u pobjedi i u porazu Patrioti su uz nogometaše Čapljine

Akcije federalnog nogometnog prvoligaša Čapljine u tekućem prvenstvu ne stoje sjajno. Čapljinci su trenutačno na nezavidnoj 15-oj poziciji s 13 bodova, pa im u preostalih 13 kola predstoji teška borba za opstanak. Međutim, mlade pristalice momčadi iz Bjelava, to baš i ne zanima, oni  doslovce koriste i rupu u zidu kako bi uputili podršku omiljenom klubu. Snimka na početu drugog poluvremena utakmice Čapljina – GOŠK 0:1, više je nego ilustrativna:

Desetak mladih patriota utakmicu je pratilo i doslovce kroz rupe u zidu na jugoistočnom dijelu stadionske ograde. Povicima podrške nastojali su ohrabriti nogometaše Čapljine. Poduzetniji su priručnim sredstvima proširivali postojeće rupe u zidu, kako bi imali bolji pregled situacije. Rekoše – bez obzira na igre, plasman i rezultate, vjerni smo Čapljini! Dojam je da bi klupska administracija trebala baciti pogled i na ove navijačkim adrenalinom zanesene dečkiće, makar i u vidu jednog originalnog bubnja. Udaraljke su originalne, međutim bubanj su im za sada, kante od jupola.

 (dmu)

  • Objavljeno u Sport

Stočanima najviše potpora za uzgoj goveda

   U pregledu potpora koje je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije namijenila za poljoprivredu u 2020. godini stigli smo do dodjele novčanih potpora – Animalna proizvodnja – Potpora hranidbe u uzgoju goveda u sustavu krava – tele. Još jedanput ističemo novčane potpore poljoprivredi nisu ni socijalne kategorija, a ni protežiranje pojedinaca ili tvrtki, nego čisto razvojna komponenta. Korisnici poticaja ulažući novac u proizvodnju ujedno su i potrošači koji kroz PDV-e pune proračun, pa su novčane potpore jedan od načina da im se dio tog poreza vrati uz istodobno razvojnu varijantu.

   Novčanu potporu za animalnu proizvodnju – Potpora hranidbe u uzgoju goveda u sustavu krava – tele ostvarilo je 12 poljoprivrednih obrta od kojih sedam iz općine Stolac, tri iz općine Prozor – Rama, a dok su dvije potpore pripale uzgajivačima iz Mostara. Sukladno Programu i Naputku o načinu i uvjetima za ostvarivanje potpora u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji potpore za Hranidbu u uzgoju goveda u sustavu krava – tele, vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 84 KM po kravi.

D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!