banerRC212

HKUD "Luke" u subotu u tv emisiji "Lijepom našom"

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Kultura
Istaknuto HKUD "Luke" u subotu u tv emisiji "Lijepom našom"

   HKUD „Luke” Čapljina sudjelovalo je na snimanju serijala „Lijepom našom” Hrvatske radiotelevizije u Župi Dubrovačkoj.

    „To je drugi put ove godine da sudjelujemo u snimanju ,Lijepom našom”. Kad smo prvi put u veljači ove godine, nastupili u Ljubuškom, voditelj - Branko Uvodić, čestitao nam je na nastupu i rekao da će nas pozvati i na jedno snimanje u Hrvatskoj. Sada je to i realizirano u Župi Dubrovačkoj”, rekao je Nikola Šutalo član uprave Društva, u izjavi za Radiopostaju Čapljina.

   Iz HKUD-a „Luke” ističu da u Župi Dubrovačkoj nisu prezentirali samo Društvo, nego i grad Čapljinu, te Hercegovinu. Nastup su počeli pjesmom „Zemlja Hercegova” u izvedbi Muške pjevačke skupine. Ženska pjevačka skupina predstavila se bećarcem u kojem je povezala čapljinske lokalitete i rijeke, dok se Folklorna skupina predstavila hercegovačkom trusom uz pjesmu – Hercegovci gangu zapjevajte trusu zaigrajte. Nastup HKUD „Luke” protekao je uz glazbenu pratnju sekcije tamburaša.

Emisija „Lijepom našom” sa nastupom čapljinskog HKUD „Luke”, Hrvatska radio televizija emitirat će u standardnom terminu - od 17,40 sati, u subotu, 9-og studenog.

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend