banerRC212

Povodom tradicionalne "Trešnjeve nedjelje" u Počitelju - I u kišna proljeća uz Neretvu nađe se dobrih trešanja

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Kultura
Istaknuto Povodom tradicionalne "Trešnjeve nedjelje" u Počitelju - I u kišna proljeća uz Neretvu nađe se dobrih trešanja

   U organizaciji Turističkog društva Počitelj i Udruženja likovnih umjetnika u BiH, u Počitelju je održana tradicionalna manifestacija „Trešnjeva nedjelja“. Ove godine program je bio jednodnevni, u znaku kulturnih sadržaja. Manifestacija je započela književnom večeri. U programu koji je održan u prostoru Međunarodne umjetničke kolonije, nastupili su Rasim Zlatan Pršte, Jozo Jakiša, Tamara Čapelj, Dino Porović i Dušan Musa, uz glazbenu pratnju pjevača Nene Murića, gitariste Envera Čauševića i harmonikaša Helje.

   Drugi dio svečanosti bilo je otvaranje izložbe Radmile Lizde, Save Rupića i Branka Milanovića, trebinjskih slikara i profesora na tamošnjoj Akademiji likovnih umjetnosti. Izložbeni postav predstavio je slikar Eso Lukač. Poseban dio programa bila je degustacija tradicionalnih jela i raznih vrsta kolača, a našlo se i trešanja unatoč za njih lošoj – kišovitoj godini. Svoj obol ovogodišnjoj Trešnjevoj nedjelji dala je i kiša koja je u zadnji trenutak program s otvorenog preselila u prostor Umjetničke kolonije kojeg su napunili domicilni Počiteljci, te veći broj onih koji trenutačno živi u Sarajevu, a stigli su organizirano autobusom.

  „Važno nam je da smo održali tradiciju. Programa je bilo koliko su nam to materijalne mogućnosti i vrijeme dopustili. Obol manifestaciji dali su članovi Turističkog društva „Počitelj“. Na kraju mogu reći da smo vrlo zadovoljni manifestacijom, posebice atmosferom koja je vladala. Drago nam je da se manifestacija uklopila u vrijeme kada je naša Čapljina dobila status grada, tako da u narednim godinama očekujemo, ne samo nastavak tradicije, nego i sadržajniji program“, kazala je Jadranka Dizdar predsjednica Turističkog društva „Počitelj“,

  Pokrovitelji ovogodišnje Trešnjeve nedjelje bili su Turistička zajednica H-N županije, Grad Čapljina, Mlini „Krešić“ iz Struga, Slastičarnica „Palma“iz Čapljine, Cafe bar „Stari Grad“ iz Počitelja, te Udruženje likovnih umjetnika BiH.

Tekst i foto: D. Musa

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 03 Lipanj 2019 17:15
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend