banerRC212

Lasta još traga za strateškim partnerom: Ogromni kompleks i cijenjena tehnologija mamac za kupce

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Gospodarstvo
Istaknuto Lasta još traga za strateškim partnerom: Ogromni kompleks i cijenjena tehnologija mamac za kupce

   Na osnovu Zakona o stečajnom postupku i Odluke Odbora povjeritelja stečajna upraviteljica čapljinske Laste, Behrija Huseinbegović, raspisala je Javni oglas za dostavu ponuda za kupovinu imovine ove čapljinske tvrtke. Predmet prodaje su nekretnine, oprema i nematerijalna imovina.

   U nekretnine spadaju proizvodni pogon površine 1,4 tisuće četvornih metara, zatim upravna zgrada površine oko tisuću četvornih metara, uredi, trgovina i portirnica površine oko 1,5 tisuću četvornih metara. Ukupna površina zemljišta koje „pokriva” nekadašnji gigant je 63.101 četvorni metar, odnosno 6,3 hektara. Predmet prodaje je i oprema kojom tvornica u stečaju raspolaže, te nematerijalna imovina kao što su pravo na dizajn ambalaže, koncesije, patenti i slično. Ukupna procijenjena vrijednost društva prema Elaboratu o popisu i procjeni vrijednosti je 11.476.300 KM.

   Za razliku od prva tri javna oglasa u četvrtom nije utvrđena početna prodajna cijena. Valja istaknuti da se navedena imovina prodaje kao cjelina, a prodaja se vrši po principu zatvorenih koverti, odnosno pismenih ponuda, s tim da stečajna upraviteljica zadržava pravo izmjene cijene, uvjeta i načina prodaje, bez bilo kakvih obavijesti, odgovornosti ili prava prigovora po tom pitanju od strane ponuđača.

   Pravo sudjelovanja na Javnom oglasu za dostavljanje ponuda za kupovinu nekretnina i opreme tvrtke u stečaju Lasta Čapljina, imaju sva pravna i fizička lica koja do 17-og lipnja dostave ponudu za kupnju. Na javnom nadmetanju mogu sudjelovati ponuđači koji na ime depozita, uplate novčana sredstva u iznosu od 10.000 KM. Javno otvaranje pristiglih ponuda uz nazočnost ponuđača, održat će se isti dan, dakle, u ponedjeljak, 17-og lipnja u 12 sati u prostorijama „Laste”.

   S obzirom da da su promijenjeni uvjeti javnog oglasa, dojam je da bi ova oronula, ali s obzirom na zemljište i tehnologiju potentna „mlada” ovoga puta mogla naći „mladoženju”.

 

D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 14 Lipanj 2019 15:11
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend