banerRC212

U četvrtak licitacija oživjele Laste

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Gospodarstvo
Istaknuto U četvrtak licitacija oživjele Laste

   Za četvrtak, 29-og studenog, najavljena je prodaja Tvornice keksa i vafla „Lasta“ Čapljina. Rok za dostavu prijava istječe s današnjim danom, 28, studenog. Kako je istaknuto u javnom pozivu prodaja će se obaviti metodom javnog nadmetanja u prostorijama stečajnog dužnika tj. Laste.

   Kako stoji u pozivu, na prodaju su nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje i poslovni kompleks – proizvodni pogon, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Osim toga, prodaje se i oprema poduzeća. Početna prodajna cijena je 11.476.300 maraka, a imovina se ne može prodati ispod spomenutog iznosa.

   „To je redovita procedura stečajnog postupka. Naš cilj je naći strateškog partnera“, kazala je Behrija Huseinbegović, stečajna upraviteljica Laste.

   Podsjećamo, za sada se na posao vratilo 28 uglavnom starih radnika, a u planu je skoro angažiranje još desetak. Krenula je i prodaja, a za sada se u trgovinama mogu naći – čajni kolutići, kokos keksi i krem štapići. Neslužbeno doznajemo da interes za kupnju Tvornice keksa i vafla „Lasta“ u stečaju postoji, hoće li se on realizirati nakon prvog javnog poziva ili će potencijalni kupci kalkulirati, ostaje za vidjeti.

   Licitacija koja će se, dakle, održati u prostorijama „Laste“ zatvorenog je tipa, bez prisustva medija.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 28 Studeni 2018 15:40
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend