banerRC212

Radio Čapljina

Radio Čapljina

Razlikovni kurs s hercegovačke burze voća i povrća u Tasovčićima pokraj Čapljine - Karfiol skuplji 300 %, 'kapula' 150 %, kupus i krumpiri 100 posto, „saransak“ postojan poput zlata

Nepunu godinu dana javnost se bombardira vijestima o skoku cijena prehrambenih proizvoda među njima povrća i voća, te roba široke potrošnje. Međutim, držeći se one narodne da je – statistika skup netočnih podataka dohvatili smo se vlastitog barometra cijena i utvrdili kako stoje stvari.

Đaci se u ponedjeljak vraćaju u školske klupe, neće biti odgode nastave

Ministarstvo obrazovanja HNŽ čekalo je doslovno posljednji trenutak kako bi donijelo odluku o nastavku školske godine. Kako nam je kazao Pero Pavlović,  glasnogovornik Vlade HNŽa na kraju je odlučeno da će svaka škola samostalno donijeti odluku o početku nastave sukladno epidemiološkom stanju zaposlenika i učenika pojedine škole. Ravnatelji čapljinskih škola za Radiopostaju Čapljina su kazali da će nastava početi u ponedjeljak 10. siječnja.

Priopćenje Ministarstva obrazovanja HNŽ prenosimo u cijelosti.


Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ u dogovoru s aktivima ravnatelja osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije, preporučilo je da operativni timovi škola shodno epidemiološkoj situaciji u odgojno-obrazovnoj ustanovi i općini trebaju postupiti sukladno Instrukciji Ministarstva od 3.9.2021. godine, vodeći računa o Kalendaru rada i Preporuci Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ od 6.1.2022. godine.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ poziva sve nadležne institucije zadužene za praćenje provedbe mjera koje su na snazi, da poduzmu dodatne aktivnosti, da zaštite građane od pojedinaca i organizacija koji mjere ne poštuju. Svjedoci smo javnih okupljanja, druženja u zatvorenim prostorima, ugostiteljskim objektima i sl. koja dovode do povećanja broja novozaraženih u HNŽ. Ne želimo da prihvatimo da pogoršana epidemiološka situacija, do koje u najvećoj mjeri dolazi zbog nepoštivanja mjera koje su na snazi, bude isključivo na štetu nastavnog procesa, učenika, nastavnika i njihovih roditelja. Naglašavamo, da odgojno-obrazovne ustanove, nastavni proces i učenici ne smiju biti žrtve neodgovornog ponašanja i nerada drugih institucija.

Nastavni proces nije se prekidao ni u težim uvjetima i okolnostima, a operativni timovi za praćenje provedbe kriznog plana na čelu sa ravnateljima škola imaju veliko iskustvo u provođenju mjera i zaštiti učenika i uposlenika, što su i dokazali u prethodnom razdoblju. S tim u vezi, sigurni smo da će i u narednom razdoblju svoj posao obaviti na visini zadatka, jer odgojno-obrazovne ustanove nisu bile mjesta širenja virusa.


 

Humanitarnom večeri uspješno završen Advent u Čapljini 2021.

Završna večer Adventa je zaista oslikala pravi smisao i duh Božića, a to je pomoć drugima.

Naime, Gradski odbor HDZ-a Čapljina, Gradski odbor Zajednice žena u HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača, Mladež HDZ-a BiH Čapljina te Lovačko društvo Galeb sudjelovali su humanitarnu večer za pomoć mladoj sugrađanki.

Na ovoj večeri, u ponudi su bile gastro kućice, sa slanom i slatkom ponudom hrane i pićem.

Neizostavan je doprinos i Lovačkog društva Galeb koje je pripremalo pravo lovačko jelo, čobanac od tri vrste mesa: srnećeg, divlje svinje i junetina. Zajedničkim snagama, čobanac su pripremili kuhari lovačkog društva i kulinarske udruge Čapljina, predvođeni masterchefom Lukom Stojićem.

Zahvaljujući ponuđenim specijalitetima, te rujnom hercegovačkom vinu ni hladno vrijeme nije moglo obeshrabrilo Čapljince u humanitarnoj nakani. Na kraju su se svi zadovoljni razilazili, jedni zbog uspješno organiziranog Adventa, drugi zbog uspješne humanitarne akcije, a treći zbog druženja, susreta i razgovora.

Za čapljinski Advent, palac gore!

 

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!