banerRC212

Ponedjeljak, 31 Siječanj 2022

Potporu hranidbe u uzgoju rasplodnih krmača ostvarila jedna osoba iz Čapljine

Temeljem odluke o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore animalnoj proizvodni – potpora hranidbe u uzgoju rasplodnih krmača potporu je dobila samo jedna osoba i to s područja Čapljine.

Potporu je ostvarila Slavica Maslać s područja Sjekosa i ovo je ujedno poruka Čapljincima koji se bave ovom djelatnošću da sudjeluju na javnim pozivima.

S područja grada Mostara i Stoca, te općina Neum i Ravno nije ostvareno nijedna potpora.

Potpore su odobrene sukladno članku 11. Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji članka 6. Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2021. godinu.

Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za potporu hranidbe u uzgoju rasplodnih krmača, vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 40,00 KM po rasplodnoj krmači.

Za ostvarivanje klijent treba biti upisan u Registar poljoprivrednih gospodarstava odnosno Registar klijenata. Inspekcijski nadzor obavljaju poljoprivredni inspektori resornog Ministarstva.

Važno je naglasiti  kako poticaji nisu nikakva socijalna nego isključivo gospodarska kategorija kojom se pospješuje razvoj gospodarstva u cjelini.

Prilikom preuzimanja sadržaja (fotografije i/ili tekst) - navesti link na originalnu objavu.  

Zahuktavaju se pripreme za 32. Memorijal Andrije Ankovića: Turnir će otvoriti Zrinjski i Neretva iz Metkovića

    Izvlačenjem parova 32-og nogometnog turnira „Memorijal Andrije Ankovića”, koji će se 5-og i 6-og veljače, igrati u Gabeli, pripreme za nogometu feštu u Gabeli ušle su u završnu fazu. Ždrijeb je u polufinalu spojio jesenskog prvaka Zrinjski i hrvatskog ligaša Neretvu iz Metkovića. Utakmica će se igrati u subotu, 5-og veljače, s početkom u 13 sati. U drugom polufinalu sastat će se domaćin GOŠK i Tuzla City, koja je jesen završila na drugom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

   „Izvlačenje parova je uobičajena rutina, kojom turnir ulazi u završnu fazu. Zadovoljni smo ovogodišnjim sastavom turnira, dolaze nam prvoplasirana i drugoplasirana momčad Premijer lige nakon jesenske polusezone. Tu je zatim hrvatski trećeligaš Neretva, koja nije pozvana slučajno. Andrija Anković je nakon karijere započete u GOŠK-u, jedno vrijem prije prelaska u Hajduk, igrao upravo u Metkoviću. Ovogodišnjim sastavom turnira spojili smo dakle, i kvalitetu najbolje momčadi Premijer lige u jesenskoj polusezoni, plus simbolika veza za Andriju Ankovića”.

   Podsjećamo, nogometni turnir „Memorijal Andrija Anković” igra se u spomen na zlatnog olimpijca iz Rima Andriju Ankovića koji je nogometnu karijeru počeo u GOŠK-u, a nogometnu slavu doživio u Hajduku i reprezentaciji Jugoslavije s kojom je uz zlato na Olimpijadi 1960. godine, osvojio i četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu 1962. godine. Turnir u Gabeli igra se u spomen na najboljeg nogometaša doline Neretve i trenutačno je sa 31 izdanjem najstariji nogometni turnir u regiji, pa i šire.

D. Musa

Prilikom preuzimanja sadržaja (fotografije i/ili tekst) - navesti link na originalnu objavu.  

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!