banerRC212

Četvrtak, 09 Prosinac 2021

Šetnica od grada do ville rustice Mogorjela u punom profilu, ograda Metalinvesta pomiče se iza šetnice!

   Lijepa vijest za sve Čapljince, Stružane, kupača na Jazu, šetače i sve koji vole u dokolici kako se to kaže opružiti noge, nogostup ulicom Augusta Šenoe od prvog kružnog toka u gradu do vile rustice „Mogorjelo”, ići će punim profilom, što podrazumijeva i proširenje na djelu uz tvrtku Metalinvest. Drugim riječima kazano sadašnja ograda će se rušiti, a nogostup nastaviti u istom profilu kao od grada do Metalinvesta i dalje do vile rustice „Mogorjelo”. Dakle, šetnica u dužini od 1.100 metara imat uz kolničku traku zeleni pojas s drvoredom i šetnicu. Postavljanje rasvjete već je započelo, a osigurat će se i sustav za navodnjavanje zelene površine.

   Jasno takva šetnica pogodovat će pješacima, šetačima, pa u ljetnim mjesecima kupačima na Jazu, mještanima Struga, pa i Gabele. Naravno, idealno bi bilo nogostup produžiti sve do rijeke Trebižat. U prošlosti je bilo najava da će se obaviti rekonstrukcija na dijelu regionalne ceste R 425 a, Čapljina – Struge, od ville rustice Mogorjelo do Struga. Nadat se da će i ta trenutačno utonula dionica rekonstuirati čime bi se stvorili preduvjeti i za produženje šetnice do mosta na rijeci Trebižat, uz poželjni nastavak do Struga. U svakom slučaju izgradnjom šetnice do Mogorjelo, narodski kazano otvorit će se jugozapadni pristup prema Čapljini i na određeni način otvoriti kulturno-povjesni spomenik nulte kategorije. (dmu)

Zbog plavljenja podvožnjaka ispod pruge, privremeno zaustavljen promet prema Zgornima i čapljinskoj vojarni

Obilne kiše prijete, mada je stanje na području Čapljine u četvrtak u 16 sati, bilo u granicama normalnog. Iznimka je podvožnjak prema Zgonima i vojarni u Grabovinama, koji je bio potopljen pa je privremeno bilo zaustavljeno prometovanje. Od Mate Jurkovića zapovjednika protupožarne postrojbe Čapljina doznali smo da instalirane crpke nisu uspijevale riješiti pitanje velikih dotoka vode, pa su se posla na ispumpavanju vode prihvatili i vatrogasci. Za očekivati je da će podvožnjak biti stavljen u funkciju.

Tijekom obilaska okolice Čapljine uz potopljena kraška polja uzvodno od Čapljine uz rijeku Trebižat – Krč, Krča i Krteljevac, na granici između Čapljine i Ljubuškog, primijetili smo visoku razinu vode u Čapljinskom polju. Voda je preplavila nekoliko njiva zasađenih špinatom i crvenim lukom. Naravno ukoliko obilne kiše nastave padati, što meteorolozi ne isključuju, stanje se brzo može pogoršati. (dmu)

Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!