banerRC212

Utorak, 20 Kolovoz 2019

Novi uspjeh čpljinske tenisačice: Karla Bakalar u velikom stilu osvojila Doboj i bicikl

   Karla Bakalar, teniska nada iz Čapljine osvojila je otvoreno prvenstvo Doboja za uzrast do 12 godina. Podsjećamo, Bakalar je početkom prošloga tjedna osvojila otvoreno prvenstvo Makarske, a šest dana potom u velikom stilu trijumfirala je i u Doboju. Na putu do naslova mlada Čapljinka je u četiri meča izgubila samo deset gemova.

   Kao treća nositeljica Bakalar je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je savladala Čiču (Bihać) 2:0 (6:0, 6:0), u drugom je nadigrala Stjepićevu (Ban ja Luka) 2:0 (6:1, 6:0), a u polufinalu prvu nositeljicu Suljić (Tuzla) 2:0 (6:4, 6:1). Konačno u finalu Bakalar je nadigrala Kadićevu (Sarajevo) 2:0 (6:0, 6:4). Zanimljivo, uz veliki pokal Bakalar je za prvo mjesto osvojila i prvu nagradu, vrijedan bicikl. Andrija Jovanović, njezin trener nije krio zadovoljstvo novim uspjehom:

   „Karla se priprema za start u konkurenciji do 14 godina, pa zato nastojimo u za nju izlaznoj godini u konkurenciji do 12 godina, osvojiti što više bodova. Mada je prvakinja BiH, u ovoj konkurenciji, Karla je pala na treće mjesto rang liste, pa smo ovim turnirom željeli to ispraviti. U narednom razdoblju nastavit ćemo s nastupima u obje države BiH i Hrvatskoj, te polako prelaziti u stariju dobnu skupinu. Imam dugogodišnje iskustvo u tenisu po meni presudno razdoblje za razvoj talenta je upravo dob od 12 do 15 godina. Nadam se da će Karla to uspješno prebroditi i razviti se u uspješnu tenisačicu“.

   Uglavnom, mlada Čapljinka se za sada ne šali, pobjeđuje s obje strane granice, a trener Jovanović ističe da je u svakoj starijoj dobnoj skupini sve teže i teže, jer oni slabiji otpadaju, a prolaze sve jači, pa se s tim treba znati i nositi.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Boćarska reprezentacija BiH druga u Zemunu

   Kad se tome malo tko nadao boćarska reprezentacija BiH je bljesnula, osvajanjem drugog mjesta na 10. petoboju nacija „Alphonse Lagier Bruno – Aleksandar Anzur“ u Zemunu! To je jedinstvena prilika da je BiH savladala jednog od četiri svjetska boćarska moćnika Sloveniju i ubacila sa na za nju obično rezervirano drugo. Prvo mjesto osvojila je Hrvatska sa 8 bodova, BiH je druga 6 bodova, Srbija je treća 4, a Slovenija tek četvrta sa samo 2 boda. Posljednja, peta, je Crna Gora bez bodova. Reprezentaciji Hrvatske prvo mjesto u Zemunu bio je osmi trijumf, dva puta slavila je Slovenija.

   Reprezentacija BiH startala je pobjedom Crne Gore 10:4, u drugom susretu prvog kola, Srbija – Slovenija 8:6, slobodna Hrvatska; drugo kolo, Hrvatska – BiH 12:2, Srbija – Crna Gora 8:6, slobodna Slovenija; treće kolo, BiH slobodna, Hrvatska – Srbija 14:0, Slovenija – Crna Gora 14:0; četvrto kolo, BiH – Srbija 8:6, Hrvatska – Slovenija 12:2, slobodna Crna Gora; peto kolo, Slovenija – BiH 6:8, Crna Gora – Hrvatska 5:9, slobodna Srbija.

   Za reprezentaciju BiH na 10-om petoboju nacija su nastupali, Željko Kužić i Josip Glavinić (BK Neum), Nikola Mikulić (BK Široki); Goran Boban (BK Grude), te Mate Grubišić (BK Bura), inače izbornik reprezentacije. Upravo je Grubišić u kombinaciji s Bobanov u disciplini par, osvoji jedine poene u susretu protiv Hrvatske. Poslije odličnog starta i pobjede protiv Crne Gore, BiH je u četvrtom i petom kolu izborila važne pobjede. U četvrtom kolu savladala je Srbiju, zahvaljujući odličnom početku – pobjede štafete Kužić/Glavinić, te Gorana Bobana i Josipa Glavinića u preciznom izbijanju. Srbijanci su dobili krug, brzinsko izbijanje i par, a pobjedu našoj reprezentaciji osigurao je Nikola Mikulić pobjedom u pojedincu protiv Milana Rajkovića 19:12.

   Nakon pobjede protiv domaćina, bh. vrsta je izborila još vrjedniju protiv Slovenije, koja će se svakako, dugo pamtiti. Istina Slovenija je kao i obično na petobojku nastupila u pomlađenom sastavu bez Jure Kozjeka, Aleša Bočnika, Anže Petriča i Dejana Tonejca. Međutim, s obzirom da je u sastavu bio Davor Janžič, najtrofejniji svjetski boćar današnjice, sigurno je da „fantje“ nisu pomišljale na predzadnje mjesto, ali to se dogodilo pri čemu je od ključne važnosti bio poraz od BiH. Inače, ni reprezentacija BiH nije nastupila u najjačem sastavu, nedostajali su reprezentativci koji igraju za hrvatske klubove – braća Andrija i Mate Ćorluka, te Ivan Galić, brončani s europskog prvenstva prošle godine. Od pojedinačnih rezultata vrijedi spomenuti 48 pogodaka od 49 izbačaja, Brune Kraljića hrvatskog 'brzinca' u duelu protiv Slovenije. To je samo pogodak slabije od svjetskog rekorda itd.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!