banerRC212

Utorak, 20 Studeni 2018

U čapljinskoj vojarni "Božan Šimović" održan Dan otvorenih vrata

U povodu obilježavanja 13. obljetnice osnutka Oružanih snaga BiH, u vojarni Božana Šimovića održan je Dan otvorenih vrata. Oko 350 učenika iz osnovnih i srednjih škola s područja Hercegovine imali su priliku upoznati se sa životom i radom pripadnika OS BiH. Više o ovoj temi poslušajte u tonskom prilogu.

Uskoro sanacija prometnice Čapljina - Gabela i dijela prustupnih cesta

   Nakon sanacije dijelova regionalne ceste R – 426, Dračevo – Svitava – Cerovica, Hutovo – Ravno, strojevi će preseliti na regionalnu cestu R – 425 a, Čapljina – Gabela, te neke od pristupnih prometnica. Kako smo doznali od Bore Bukvića iz županijskog ministarstva Prometa i veza, u projekat sanacije uložit će se više od 300.000 KM.

   Inženjer Bukvić ističe da će se u sklopu radova dijelom sanirati cesta oko mosta na Tersani, kao i od Tersane prema GOŠK-ovom stadionu u Gabeli. U sklopu projekta sanacije radit će se i odvodnja kod prodajnog centra „Jura šop“ u Gabela Polju, a novim asfaltnim slojem presvući će se još neke kritične dionice od Struga do Gabele.

   Između naselja Gorica i Dolac u mjesnoj zajednici Struge – Gorica, prema naselju Dolac oko 15.000 maraka uložit će se u betoniranje dijela pristupnog puta do tog izdvojenog naselja. Dakle, u narednom razdoblju na regionalnoj cesti R – 425 a i pristupnim cestama, intervenirat će se na više kritičnih dionica.

   Inače, na sanaciju oštećenja na regionalnoj cesti, R – 426, te regionalnoj cesti R – 425 a i pristupnim prometnicama, u asfaltiranje i druge radove, bit će uloženo više od milijun maraka. Za sve one koji prometuju tim cestama i jedno i drugo, svakako su lijepe vijesti.

D. Musa

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend