banerRC212

Srijeda, 03 Listopad 2018

Ersan Bijedić, čapljinski novinar, viceprvak BiH u maratonu!

  Ersan Bijedić, novinar i Čapljine, osvojio je drugo mjesto na prvom državnom prvenstvu u maratonu. Kolega Bijedić je stazu od 42,195 kilometara istrčao u vremenu 3:09:59. Uspjeh čapljinskog maratonca, koji se trčanjem počeo baviti kao rekreativac, ne umanjuje ni činjenica da se za utrku prijavilo samo pet trkača u muškoj i tri trkačice u ženskoj konkurenciji. Jednostavno,Bijedić koji je trčao kao član AK Novi Grad (Sarajevo), drugi je maratonac u državi. Naslov prvaka osvojio je Davor Vidović član AK Maraton (Brčko) s vremenom 2:55:01, dok je treći bio ĐorđeĆerić, također član AK Maraton (Brčko) s vremenom 3:41:28.

    U ženskoj konkurenciji državna prvakinja postaja je Dragana Roljić, članica AK Banja Luka, koja je stazu istrčala za 4:07:00. Organizatori prvog državnog prvenstva u maratonu bili su Asocijacija za sport i Atletski klub Borac iz Bajne Luke.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Ekrem Koso pobjednik šahovskog turnira u Čapljini

   Prigodni turnir u povodu Dana općine, 4. listopada, organizirao je Šahovski kluba Čapljina. Turnir je otvorio i prvi potez povukao dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina. Igralo se po švicarskom sustavu, sedam kola, deset minuta po igraču.

    Pobjednik turnira je Ekrem Koso koji je iz sedam partija osvojio 5,5 poena, drugi je bio Almir Mataradžić sa osvojenih također 5,5 poena, ali slabijim količnikom. Treće mjesto osvojio je Ante Pehar, mladi Čitlučanin koji je sakupio 5 poena kao i četvrtoplasirani Vladislav Prskalo. Peti je bio Zvonimir Karlović koji je iz sedam partija osvojio 4,5 poena itd.

    Na turniru u Čapljini, nastupilo je dvadeset igrača, različitih dobnih skupina. Tako primjerice najmlađa Ruža Raič još nije napunila deset godina, dok su neki od starijih sudionika zašli u osmu deceniju života. Tako bi se moglo reći da je šahovski turnir u Čapljini, bio je igra za mlade i stare.

    Treba istaknuti da Šahovski klub Čapljina godišnje organizira četiri turnira koji polako postaju dio tradicije, uz turnir u povodu Dana općine, još se igraju božićno-novogodišnji, pa uskršnji turnir, te turnir u povodu oslobodilačke akcije "Lipanjske zore" u lipnju.


  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend