banerRC212

Četvrtak, 18 Listopad 2018

Pojedinačno prvenstvo BiH u boćanju – disciplina pojedinac klasično, Osman Ganić zadržao naslov u Sarajevu

Boćari sarajevske Napredak Wille izgleda da su se specijalizirali za naslove prvaka države u disciplini pojedinac klasično. Tek što su se pojavili na pojedinačnim prvenstvima Vladimir Kanevčev je prošle godine, iznenadio Hercegovce osvajanjem naslova, ove godine je to ponovio njegov klupski kolega Osman Ganić. S obzirom na činjenicu da je Kanevčev osvojio broncu, boćari iz Bosne su rezultatski ovladali ovom disciplinom.
Novi prvak Osman Ganić u finalu je uvjerljivo savladao Marinka Mikulića, boćara Širokog, 13:3, prethodno u polu finalu bio također, uvjerljiv 13:7 protiv jednog od favorita Mate Grubišića iz posuške Bure. Ganić je u četvrt finalu bio bolji od Nikole Zelića BK Rastok Ljubuški, 13:8, a u osmini finala savladao je Antu Ramljaka, BK Široki, 13:10. Kao i Ganić, drugoplasirani Marinko Mikulić zahvaljujući ždrijebu „preskočio“ je predkolo. U osmini finala nadigrao je Alena Furtulu, Napredak 13:6, zatim u četvrt finalu, još jednog člana Napretka, Dragu Dodleka 13:8, a onda u polufinalu prošlogodišnjeg prvaka Vladimira Kanevčeva. Što jest - jest, Mikuliću je izgleda dosadilo pobjeđivati 'napretkovce', pa mu je mjeru uzeo četvrti u nizu Osman Ganić. Mate Grubišić i Vladimir Kanevčev, također su izbjegli pretkolo, a poslije po dvije pobjede poraženi su u polufinalu, pa su se na kraju morali zadovoljiti brončanim medaljama.
Konačni poredak u disciplini pojedinac klasično, 1. Osman Ganić, Napredak Willa, 2. Marinko Mikulić, Široki, 3. Mate Grubišić, Bura i Vladimir Kanevčev, Napredak Willa. Odziv na prvenstvo u disciplini pojedinac klasično bio je odličan, nastupilo je 19 boćara iz šest od devet, ove sezone aktivnih klubova. Među njima bila su i trojica Čapljinaca – Mića Ilić, Ante Juka i Veselko Buntić, koji nisu imali sreće sa žrijebom. Naime, već u predkolu sastali su se Ilić i Juka, slavio je Juka 13:10. Juka je zatim u osmini finala nadigrao Maria Hrkača boćara Širokog, 13:9, a zaustavio ga je u četvrtfinalu, Kanevčev, koji je slavio poslije velike borbe 12:13. Veselko Buntić je bio bolje sreće sa žrijebom, preskočio je predkolo, a zatim je u osmini finala dobio Ferdu Oreča, BK Široki, 9:8, međutim u četvrtfinalu je poražen od Mate Grubišića 4:13 i time završio natjecanje.
Valja reći da je najviše uspjeha u do sada održana prvenstva u četiri discipline, imao Mate Grubišić, boćar Bure inače v. d. izbornika i predsjednik BS BiH, koji ima dva zlata i dvije bronce. Do kraja sezone preostala su još prvenstva u trkačkim disciplinama – brzinsko i štafetno izbijanje, te finale kupa. Zbog nastupa reprezentacije na juniorskom prvenstvu svijeta u Kini, slijedi trotjedna stanka, a natjecanje će se nastaviti u studenom.
D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Dan kruha u Višićima obilježen obiljem kruha, krušnih proizvoda, kolača i plodova prirode

U Višićima je održana tradicionalna prodajna izložba “Dani kruha i zahvale za plodove zemlje”. Učenici razredne nastave OŠ “Lipanjske zore” i polaznici vrtića su pripremili raznovrsne slastice i plodove zemlje. Dani kruha otvoreni su prigodnim blagoslovom mjesnog župnika don Vinka Raguža. U tonskom prilogu posušajte reportažni zapis s Dana kruha u Višićima.


Središnji događaj "Manifestacije hvala ti zemljo za plodove tvoje Dani kruha u Čapljini" upriličit će se u petak na Trgu kralja Tomislava s početkom u 10 sati.
Sudjelovat će Osnovna škola Vladimira Pavlovića, Osnovna škola „Lipanjske zore“, Srednja škola Čapljina, Dječji vrtić Čapljina, Dječji vrtić „Betlehem“ Gabela Polje, HU „Cvijet“, Caritasova radionica „Betlehem“, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići, Udruga prijatelja „Močvara“, Crveni križ Čapljina i Konjički klub „Vranac“. U obilježavanje manifestacije uključeni su i vinari, pčelari, ribari i pekari, te ostali proizvođači domaćih proizvoda s područja općine Čapljina.
Kulturno zabavnu notu manifestaciji podariti će HKUD „Domanovići“ i HKUD „Zora“ Struge – Gorica kao i mažoretkinje.

 

Lavovi u tišini hvatali zalet za nastavak prvenstva

Taman kad su se okuražili poslije pobjede nad Željezničarem u Sarajevu, u premijerligašu GOŠK-u slijedilo je bolno prizemljenje „četvrtice“ u kupu protiv prvoligaša TOŠK-a i Zrinjskog u prvenstvu. Iluzorno je govoriti o raspoloženju nakon dvije utakmice u kojima su im protivnici osam puta zatresli mrežu, uz golgeterski post na drugoj strani. Mato Neretljak novi trener Gabeljana, koji je s klupe dirigirao na tim utakmicama, odmah po završetku susreta protiv Zrinjskog, najavio je da jeta faza prošlost, te da se okreću radu čemu je u prilog išla i dvotjedna stanka u prvenstvu. Kako u proteklih desetak dana iz Gabele nije bilo glasa potražili smo trenera Neretljaka, koji naglašava da su stanku iskoristili radno.
Radili smo maksimalno, po dva puta dnevno, nastojali smo osvježiti i tjelesno ojačati momčad. Zbog mogućih ozljeda nismo igrali utakmice, nego se uigravali međusobno. Zadovoljan sam radom i ponašanjem igrača prema obvezama, u naredna dva – tri dana usredotočit ćemo se na utakmicu protiv Zvijezde u Ugljeviku. To je za obje momčadi važna utakmica“, ukratko referira trener Neretljak, te na upit da GOŠK-u predstoji teško razdoblje, naglašava:
„Da, pored Utakmice u Ugljeviku, predstoje utakmice protiv Sarajeva u Gabeli, pa Tuzla Citya u gostima, međutim mi se time ne zamaramo. Za nas je sada bitna utakmica protiv Zvijezde, a o ostalima ćemo razmišljati kada na njih dođe red. Svaka nam je utakmica u suštini ista, a svaki bod dobrodošao, bez obzira na ime protivnika“, zaključuje trener Neretljak.
Što će donijeti rad u tišini proteklih dana ostaje za vidjeti, međutim stanka je za sada, donijela Neretljaku ohrabrujući zdravstveni bilten, ozlijeđeni igrači su se oporavili, tako da se rekovalescentom smatra još samo Miha Vidmar.
D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend