banerRC212

Još jednom potvrđena izreka - vatra je dobar sluga, a loš gospodar ili Dimni 'signali' iz „Laste“ zbunili Čapljince

Istaknuto Još jednom potvrđena izreka - vatra je dobar sluga, a loš gospodar ili  Dimni 'signali' iz „Laste“ zbunili Čapljince

Kad hoće hoće, tek što je obznanjena vijest da je izvjesno pokretanje dijela pogona čapljinske „Laste“dan poslije iz tvorničkog kruga uz željeznički prugu u stigli su „dimni signali“.

Naravno, kako već imaju iskustvo sa zgradama duhanskih stanica u hercegovačkim gradovima i gradićima, nadobudni su odmah dali mašti na volju, međutim bila je to bura u čaši vode. Naime, od Mate Jurkovića zapovjednika Protupožarne profesionalne postrojbe „Čapljina“ doznali smo da se sve zbilo bilo pukim slučajem, odnosno u duhu pučke – vatra je dobar sluga, a loš gospodar.

„Angažirani radnici čistili su krug oko poslovne zgrade i pogona „Laste“, kad su završili tražili su naše odobrenje, mogu li zapaliti nekoliko hrpa trave. Kako su pripremili i hidrant i ostalu opremu, mi smo im odobrili. Međutim, dok je gorjelo, zapuhao je vjetar i vatra im je jednostavno pobjegla, proširila se na dio gdje nije čišćeno, te ogradu uz put za vojarnu, a tu je bilo nekoliko parkiranih vozila. Čim su shvatili da je sami ne mogu obuzdati zvali su nas u pomoć. Relativno brzo smo zaustavili širenje vatre, tako da nikakvih šteta nije bilo“, pojašnjava zapovjednik Jurković, te podvlači:
„Upravo ovaj slučaj gdje nije bila u pitanju nepažnja, nego okolnosti, to jest iznenadni vjetar, pokazuju kako su opravdana sva naša upozorenja da se vatra na otvorenom ne pali bez nadzora. Dakle, u ovom slučaju građanima mogu poručiti – nije bilo nikakve namjere, jednostavno je u pitanju splet okolnosti.“
Valja reći da Čapljinci i ne samo oni, s velikom pažnjom prate vijesti o ponovnom pokretanju „Laste“. Vijest ih obradovala kao malo koja u zadnjih dvadesetak godina, pa otud veliko zanimanje za požar koji to praktično nije ni bio. Reakcije građana samo su još jednom potvrdile da je Tvornica keksa i vafla, sinonim Čapljine. Uglavnom, nakon svega krug je čist, a za očekivati je da će i napori za pokretanje proizvodnje uroditi plodom.
D. Musa
Foto: Protupožarna postrojba Čapljina

Poslijednja izmjena danaSubota, 18 Kolovoz 2018 14:28
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend