banerRC212

Osnovna škola Lipanjske zore Višići proslavila svoj dan

  • Napisao/la D.M.
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Osnovna škola Lipanjske zore Višići proslavila svoj dan

Na njima svojstven način s puno mara, srčano i angažirano, obilježen je dan Osnovne škole "Lipanjske zore" u Višićima. Govoreći o proteklom jednogodišnjem razdoblju Đuro Raguž, ravnatelj škole istakao je posebice uspjehe učenika na različitim natjecanjima.

Okupljenim učenicima i djelatnicima škole Lipanjske zore i njihovim gostima, obratio se i dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina.
Raznovrsna i sadržajno bogata bila je priredba koja je slijedila. Uz matičnu školu u Višićima i područna odjeljenja svojim programskim točkama, dala su obol manifestaciji. Nakon nastupa školskog zbora pod ravnanjem Utjehe Hurdubaje, nastavnice glazbenog, redale su se recitacije, pa igrokazi, zabavne dionice..., jednom riječju veliki broj učenika ove škole, sudjelovao je u priredbi povodom dana škole, Lipanjske zore. Posebnu notu simpatičnosti davala je činjenica da je sve bilo u režiji učenika i djelatnika škole, od vođenja programa, pa do podešavanja razglasa.
Završni dio manifestacije bilo je proglašenje najboljih učeničkih – likovnih i literarnih radova. U konkurenciji literarnih radova prvo mjesto osvojila je Marija Kasalo iz područne škole Domanovići, druga je bila Dora Falak učenica OŠ "Vladimira Pavlovća iz Čapljine, a treća Nikolina Limov učenica osnovne škole Lipanjske zore iz Višića.
U konkurenciji literarnih radova prvi je bio Karlo Bartulović, učenik područne škole iz Domanovića, druga je bila Iva Raguž iz osnovne škole Vladimira Pavlovića, a treća Ljubica Lorena Bulum iz Osnovne škole Lipanjske zore u Višićima. Izbor najboljih u obje kategorije – likovni i literarni radovi, obavila su posebna povjerenstva.
Za učenicu generacije proglašena je Ilijana Ostojić iz područne osnovne škole u Domanovićima, koja je uz priznanje od škole, dobila i darove od mjesne zajednice Višići i tvrtke Central osiguranje. Posebna nagrada uručena je i Katarini Bošković pobjednici županijskog natjecanja u krasnoslovu. Valja reći da su održana i športska natjecanja u nogometu i potezanju konopa između centralne škole u Višićima i područnog odjeljenja u Domanovićima. Uspješni su bili Višićani.
Priznanja su također, dobili sadašnji i bivši djelatnici škole, pa je tako poseban dar prigodom odlaska u mirovinu, dobio Andrija Jovanović, doskorašnji nastavnik u Čeljevu, dok su za 25 godina rada prigodne nagrade uručene Vidaku Joviću, Žani Blažević i Kseniji Brajković.
Na koncu sadržajima zaista sadržajne manifestacije, izložbu učeničkih radova u holu osnovne škole u Višićima, otvorio je Zdenko Mikulić, pomoćnik ravnatelja.

-2°C

Čapljina

Djelomično oblačno

Vlažnost: 43%

Vjetar: 11.27 km/h

  • 03 Siječanj 2019 3°C -1°C
  • 04 Siječanj 2019 3°C -2°C

banerRC1vikend