banerRC212

Slavljenje blagdana sv. Josipa Radnika u Domanovićima

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Aktualnosti
Istaknuto Slavljenje blagdana sv. Josipa Radnika u Domanovićima

   Folklornim susretima u Domanovićima je nastavljeno slavljenje patrona ove čapljinske župe sv. Josipa Radnika. Program drugog dana trodnevnice počeo je svetom misom od 18 sati, a nastavio se tradicionalnim folklornim susretima.

   Na početku manifestacije župljane Domanovića, njihove goste i sudionike folklornih susreta, pozdravio je don Gordan Božić, koji je sudionicima zaželio uspješne nastupe, a svima ugodnu večer u dvorištu mjesne crkve.

   Dvosatni program otvorili su domaćini, HKUD „Domanovići iz Domanovića koji su probili led, a zatim su slijedili Folklorno društvo „Otočac“ iz Otočca u Hrvatskoj, pa etno glazbenik Ilija Proleta, HKUD „Zora“ iz Struga i Gorice, HKUD „Lazarica“ iz Pridrage kod Zadra, HKUD „Hutovo“ iz Hutova, HKUD „Brda“ Izbično kod Širokog brijega, HKUD „Višići“ iz Višića, HKUD „Seljačka sloga“ iz Trebižata, HKUD „Dubrave“ Aladinići, UDRUGA „Dubrovački primorski svatovi“, Dubrovnik i na koncu HKUD „Stolac“ iz Stoca.

   Ivna Šimunović, predsjednica HKUD "Domanovići", po završetku folklornog dijela programa u nije krila zadovoljstvo ukupnim dojmom, odnosno zadovoljnim izvođačima i posjetiteljima. Posebice je naglasila da je raduje što su konačno dočekali da im program ne remeti kipa.

   Prava pučka veselica pred župnom crkvom u Domanovićima nastavljena je zabavnim programom, a goste su zabavljali grupa „Konoba“ i Tamburaški sastav „FM“. Za razliku od prethodne dvije godina kada je Folklorne susrete ispred župne crkve u Domanovićima, ovoga puta organizatorima HKUD „Domanovići“, vrijeme je bilo sklono, pa je prava pučka veselica potrajala do duboko u noć. Pokrovitelj Folklornih susreta u Domanovićima bio je dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina.

                                                                   Blagdanska misa u utorak od 11 sati

   Za blagdan sv. Josipa Radnika u Domanovićima, vjernici su se pripremali misama trodnevnicama. Na samu svetkovinu, u utorak 1-og svibnja, blagdansko misno slavlje u župnoj crkvi u Domanovićima, počet će u 11 sati. Svečanu svetu misu predvoditi će don Krešo Puljić župnik iz Mostara uz koncelebraciju većeg broja svećenika.

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!